Siegfried Bracke (N-VA) tegen de zin van de PS in pole position als voorzitter van de Kamer

27/06/14 om 06:28 - Bijgewerkt om 06:28

De PS wil graag dat André Flahaut voorzitter van de Kamer blijft in afwachting van een nieuwe regering, maar N-VA schuift, met steun van CD&V Siegfried Bracke naar voor om de fakkel over te nemen. Daarmee woedt de strijd tussen centrumrechts en centrumlinks (een regering met N-VA of een regering met de PS) ook in de Kamer.

Siegfried Bracke (N-VA) tegen de zin van de PS in pole position als voorzitter van de Kamer

Siegfried Bracke © Belga

CD&V en N-VA willen maandag op het bureau van de Kamer Siegfried Bracke (N-VA) naar voren schuiven als tijdelijke Kamervoorzitter. Ze rekenen daarbij op de steun van de MR, schrijft de krant De Tijd.

Het wordt nog spannend, want de PS wil met de steun van het cdH huidig Kamervoorzitter André Flahaut (PS) verlengingen laten spelen in afwachting van een nieuwe regering. CD&V en de N-VA vragen respect voor de politieke traditie dat de grootste fractie de voorzitter levert.

Bovendien kan de aanstelling van Bracke een signaal zijn dat het centrumrechtse verhaal niet over is. In de coulissen van het parlement wordt het gevecht tussen centrumrechts en centrumlinks dus voortgezet. De kandidaat met de meeste stemmen achter zijn naam wint. (Belga/EE)

Onze partners