Fouad Belkacem, de vroegere woordvoerder van het ontbonden Sharia4Belgium, heeft klacht ingediend tegen Dimitri Bontinck wegens laster en eerroof en belaging. De vader van Jejoen, de 18-jarige jongen die in Syrië tegen het regime van president Bashar al-Assad zou vechten, heeft in de media bepaalde uitlatingen gedaan die Belkacem niet pikt.

Dimitri Bontinck had onder meer verklaard dat Belkacem zijn zoon gebrainwasht had. Toen Jejoen vertrok, zat Belkacem echter in de cel. Hij ontkent bij monde van zijn advocaat dat hij enige verantwoordelijkheid heeft in de radicalisering van de jongen en is de beschuldigingen aan zijn adres beu. Het Antwerpse parket bevestigt de klacht en zegt dat ze onderzocht wordt. (Belga/EA)

Fouad Belkacem, de vroegere woordvoerder van het ontbonden Sharia4Belgium, heeft klacht ingediend tegen Dimitri Bontinck wegens laster en eerroof en belaging. De vader van Jejoen, de 18-jarige jongen die in Syrië tegen het regime van president Bashar al-Assad zou vechten, heeft in de media bepaalde uitlatingen gedaan die Belkacem niet pikt. Dimitri Bontinck had onder meer verklaard dat Belkacem zijn zoon gebrainwasht had. Toen Jejoen vertrok, zat Belkacem echter in de cel. Hij ontkent bij monde van zijn advocaat dat hij enige verantwoordelijkheid heeft in de radicalisering van de jongen en is de beschuldigingen aan zijn adres beu. Het Antwerpse parket bevestigt de klacht en zegt dat ze onderzocht wordt. (Belga/EA)