"Ik ben helemaal solidair met de gerechtelijke wereld. Ik hoor en zie hun schreew van wanhoop", zei Christine Defraigne, die het gebrek aan middelen betreurt. "Er zijn een aantal delicate begrotingskeuzes die moeten worden herbekeken."

Voor de MR-politica moeten er genoeg middelen zijn "om het goed functioneren te verzekeren van een essentiële openbare dienst".

Vele betrokkenen hebben de laatste dagen de situatie bij Justitie aangeklaagd, en zeggen onder meer te vrezen dat het evenwicht tussen de machten in het gedrang komt.

De voorziene bezuinigingen hebben onder meer geleid tot de cipiersstaking.

(Belga/RR)

"Ik ben helemaal solidair met de gerechtelijke wereld. Ik hoor en zie hun schreew van wanhoop", zei Christine Defraigne, die het gebrek aan middelen betreurt. "Er zijn een aantal delicate begrotingskeuzes die moeten worden herbekeken." Voor de MR-politica moeten er genoeg middelen zijn "om het goed functioneren te verzekeren van een essentiële openbare dienst". Vele betrokkenen hebben de laatste dagen de situatie bij Justitie aangeklaagd, en zeggen onder meer te vrezen dat het evenwicht tussen de machten in het gedrang komt.De voorziene bezuinigingen hebben onder meer geleid tot de cipiersstaking.(Belga/RR)