Scholen lopen storm voor wetenschap en techniek

© Belga

Vooral aso-scholen merken scholen een verhoogde interesse voor wetenschap en techniek in de eerste graad. Het gaat om lesuren die de scholen zelf kunnen invullen.

Meer wetenschap en techniek in de eerste graad is een heuse hype in het Vlaamse onderwijs. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad .

Een eerste graad met een optie STEM (science, technology, engineering and mathematics) is bijzonder populair. Scholen met een aso-aanbod spelen het uit als een alternatief voor Latijn. Volgens een raming van het kabinet van de minister van Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V), zijn er al een vijftigtal scholen mee bezig.

De scholen werken hun pakket uit in de uren die ze vrij kunnen invullen. Het kan gaan om programmeren of lessen robotica, of meer in het algemeen om “probleemoplossend denken”.

Het STEM-platform, waarin experts uit het bedrijfsleven en de academische wereld zetelen, is blij met de vele initiatieven, maar waarschuwt ook. “Het gaat allemaal erg snel en we moeten oppassen dat dit niet tot ondoordachtheid leidt”, zegt platformlid Marian Verhelst. “Er zal meer nodig zijn om dit structureel vol te houden.”

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) beloofde al dat ze STEM in de toekomst verder vorm zal geven. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content