Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze LIVE.

In de Driesstraat in Vorst, zouden schoten gelost zijn bij een huiszoeking in het kader van terreuronderzoek door de federale politie, zo meldt VTMNIEUWS. Een agent is lichtgewond, minstens een verdachte is nog op de vlucht.

Een derde agent van de federale politie is dinsdagmiddag lichtgewond geraakt bij de schietpartij in Vorst, zo meldt Belga. Die brak uit tijdens een huiszoeking in het kader van het Belgische luik van het onderzoek rond de aanslagen in Parijs. Dat melden de politiezone Zuid (Vorst, Anderlecht, Sint-Gillis) en het federaal parket. Intussen is ook de Franse politie ter plaatse.

Scholen en crèches afgezet

In Vorst zijn na de schietpartij waarbij drie agenten van de federale politie gewond raakten verschillende scholen en crèches afgezet. De kinderen zijn er afgeschermd en in veiligheid, zo zegt burgemeester Marc-Jean Ghyssels. De huiszoekingen vonden plaats in het kader van de aanslagen in Parijs .

Het gaat om de Franstalige school 'La Cordée' en de crèche 'Le Dries' in de Driesstraat, de Nederlandstalige school 'De Wereldbrug' in de Hallestraat en de crèche 'les Petits Matelots' in de Stationsstraat. Volgens de burgemeester moeten de maatregelen niet tot ongerustheid leiden. De gebouwen zijn gesloten en bewaakt door de politie. De ouders van de kinderen wachten momenteel in een zaal van het college in de Sint-Denijsstraat.

(NSK)

In de Driesstraat in Vorst, zouden schoten gelost zijn bij een huiszoeking in het kader van terreuronderzoek door de federale politie, zo meldt VTMNIEUWS. Een agent is lichtgewond, minstens een verdachte is nog op de vlucht.Een derde agent van de federale politie is dinsdagmiddag lichtgewond geraakt bij de schietpartij in Vorst, zo meldt Belga. Die brak uit tijdens een huiszoeking in het kader van het Belgische luik van het onderzoek rond de aanslagen in Parijs. Dat melden de politiezone Zuid (Vorst, Anderlecht, Sint-Gillis) en het federaal parket. Intussen is ook de Franse politie ter plaatse.Scholen en crèches afgezetIn Vorst zijn na de schietpartij waarbij drie agenten van de federale politie gewond raakten verschillende scholen en crèches afgezet. De kinderen zijn er afgeschermd en in veiligheid, zo zegt burgemeester Marc-Jean Ghyssels. De huiszoekingen vonden plaats in het kader van de aanslagen in Parijs .Het gaat om de Franstalige school 'La Cordée' en de crèche 'Le Dries' in de Driesstraat, de Nederlandstalige school 'De Wereldbrug' in de Hallestraat en de crèche 'les Petits Matelots' in de Stationsstraat. Volgens de burgemeester moeten de maatregelen niet tot ongerustheid leiden. De gebouwen zijn gesloten en bewaakt door de politie. De ouders van de kinderen wachten momenteel in een zaal van het college in de Sint-Denijsstraat. (NSK)