Een vriendelijk gebaar om elkaar de hand te gaan schudden ontaardde toen de oproerpolitie aankwam. De politie telt goed 10.000 ambtenaren die door Brussel trekken om een nieuwe regeling van de ziektedagen aan te klagen.

Aan de afsluiting aan de Wetstraat werd de aandacht van de manifestatie afgeleid door een groep brandweermannen die beslisten de hand te gaan te gaan schudden van enkele collega-politieagenten.

De oproerpolitie kwam ter plaatse en de initiële "tous ensemble" ontaarde toen de brandweermannen besloten om de prikkeldraadhekken even op te pakken en te verplaatsen. Het kwam tot kleine schermutselingen en de politie gebruikte traangas en gebruikte even het waterkanon. Verschillende brandweermannen, maar ook persfotografen, werden getroffen door het traangas.

De kop van de betoging zet intussen zijn tocht voort naar de Kunstberg, waar de vakbondstop de betogers zal toespreken.

Een vriendelijk gebaar om elkaar de hand te gaan schudden ontaardde toen de oproerpolitie aankwam. De politie telt goed 10.000 ambtenaren die door Brussel trekken om een nieuwe regeling van de ziektedagen aan te klagen.Aan de afsluiting aan de Wetstraat werd de aandacht van de manifestatie afgeleid door een groep brandweermannen die beslisten de hand te gaan te gaan schudden van enkele collega-politieagenten. De oproerpolitie kwam ter plaatse en de initiële "tous ensemble" ontaarde toen de brandweermannen besloten om de prikkeldraadhekken even op te pakken en te verplaatsen. Het kwam tot kleine schermutselingen en de politie gebruikte traangas en gebruikte even het waterkanon. Verschillende brandweermannen, maar ook persfotografen, werden getroffen door het traangas. De kop van de betoging zet intussen zijn tocht voort naar de Kunstberg, waar de vakbondstop de betogers zal toespreken.