Sven Gatz wordt vanaf 1 september directeur van de Unie van Belgische Brouwers. Open VLD moest dus op zoek naar een nieuwe fractieleider in het Vlaams parlement.

Tegen de verwachtingen in viel de keuze niet op Marino Keulen of Patricia Ceysens maar wel op Sas van Rouveroij.

Schepen, parlementslid, fractievoorzitter De politieke loopbaan van van Rouveroij startte ruim 30 geleden en speelde zich vooral af in Gent, waar hij tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen was.

Sinds 2009 zetelt van Rouveroij in het Vlaams parlement, waar hij dus nu fractievoorzitter wordt.

Tot het zomerreces blijft Gatz wel zetelen als parlementslid. Daarna neemt Khadija Zamouri zijn zitje over.

Reactie Gatz

Op twitter schrijft Gatz: "All good things must come to an end. Na 3,5 jaar fractievoorzitter nu weer 'gewoon' parlementslid. Toch

emotioneel dagje. Voor diegenen die er nog mochten aan twijfelen, ik ben dan toch niet van steen gemaakt. Maar in mijn nopjes met mijn opvolgers". (Belga/INM)

Sven Gatz wordt vanaf 1 september directeur van de Unie van Belgische Brouwers. Open VLD moest dus op zoek naar een nieuwe fractieleider in het Vlaams parlement. Tegen de verwachtingen in viel de keuze niet op Marino Keulen of Patricia Ceysens maar wel op Sas van Rouveroij. Schepen, parlementslid, fractievoorzitter De politieke loopbaan van van Rouveroij startte ruim 30 geleden en speelde zich vooral af in Gent, waar hij tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen was. Sinds 2009 zetelt van Rouveroij in het Vlaams parlement, waar hij dus nu fractievoorzitter wordt. Tot het zomerreces blijft Gatz wel zetelen als parlementslid. Daarna neemt Khadija Zamouri zijn zitje over. Reactie Gatz Op twitter schrijft Gatz: "All good things must come to an end. Na 3,5 jaar fractievoorzitter nu weer 'gewoon' parlementslid. Toch emotioneel dagje. Voor diegenen die er nog mochten aan twijfelen, ik ben dan toch niet van steen gemaakt. Maar in mijn nopjes met mijn opvolgers". (Belga/INM)