De lokale politie van de zone Montgomery in Brussel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bende opgerold die mensen ontvoerde en vervolgens afperste en beroofde. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Vier verdachten, 19 tot 24 jaar oud, werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

"In de loop van oktober deden zich in Brussel verschillende feiten voor van willekeurige vrijheidsberoving, gevolgd door diefstallen of pogingen tot diefstal met geweld, waarbij de daders steeds op dezelfde manier te werk gingen", zegt parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten. "De feiten deden zich telkens voor tussen 3 en 4 uur 's nachts, in de buurt van de VUB campus en de slachtoffers waren over het algemeen studenten onder invloed van alcohol. Zij werden naar een voertuig gelokt en vervolgens in het voertuig getrokken of geduwd, waar ze dan gedwongen werden hun portefeuille, gsm en bankkaarten af te geven."

Tussen 9 en 16 oktober werden zo drie mensen het slachtoffer van de bende. De politie Montgomery zette daarop extra patrouilles in en vrijdagnacht rond 1 uur merkte één van die patrouilles een van de mogelijke verdachten op.

De agenten volgden hem naar een wagen waarin een 70-jarige man werd vastgehouden. De man was eerder die avond ontvoerd in Gent. Zijn bankkaart, gsm en portefeuille waren gestolen en hij had zware slagen gekregen.

De vier verdachten, jonge Roemenen, werden opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Nu wordt onderzocht of ze nog andere strafbare feiten hebben gepeleegd. (VRT/Belga/BO)

De lokale politie van de zone Montgomery in Brussel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bende opgerold die mensen ontvoerde en vervolgens afperste en beroofde. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Vier verdachten, 19 tot 24 jaar oud, werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. "In de loop van oktober deden zich in Brussel verschillende feiten voor van willekeurige vrijheidsberoving, gevolgd door diefstallen of pogingen tot diefstal met geweld, waarbij de daders steeds op dezelfde manier te werk gingen", zegt parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten. "De feiten deden zich telkens voor tussen 3 en 4 uur 's nachts, in de buurt van de VUB campus en de slachtoffers waren over het algemeen studenten onder invloed van alcohol. Zij werden naar een voertuig gelokt en vervolgens in het voertuig getrokken of geduwd, waar ze dan gedwongen werden hun portefeuille, gsm en bankkaarten af te geven." Tussen 9 en 16 oktober werden zo drie mensen het slachtoffer van de bende. De politie Montgomery zette daarop extra patrouilles in en vrijdagnacht rond 1 uur merkte één van die patrouilles een van de mogelijke verdachten op. De agenten volgden hem naar een wagen waarin een 70-jarige man werd vastgehouden. De man was eerder die avond ontvoerd in Gent. Zijn bankkaart, gsm en portefeuille waren gestolen en hij had zware slagen gekregen. De vier verdachten, jonge Roemenen, werden opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Nu wordt onderzocht of ze nog andere strafbare feiten hebben gepeleegd. (VRT/Belga/BO)