Volgens MR-voorzitter Didier Reynders is het weinig waarschijnlijk dat er donderdag al een akkoord zal zijn over een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde. Reynders lijkt ook te proberen om FDF-voorzitter Olivier Maingain mee aan de onderhandelingstafel te krijgen.

De door Open VLD gestelde deadline van donderdagnamiddag lijkt voor Reynders niet langer haalbaar.

'We hebben de voorbije maanden maar twee keer met alle voorzitters rond de tafel gezeten"' aldus de MR-voorzitter. 'Eén van mijn gesprekspartners heb ik nu zelfs pas voor het eerst ontmoet".

Zwaar probleem

Coalitiepartner Open VLD had vorige week gezegd dat de federale regering met 'een zwaar probleem' zit als er tegen het vragenuurtje in de Kamer op donderdag geen akkoord uit de bus komt.

Voorts lijkt Reynders aan te sturen op een plaats voor Maingain aan de onderhandelingstafel.

'We moeten gaan naar echte onderhandelingen met alle partijen', aldus de MR-voorzitter. Hij sprak over "delegaties van alle partijen".

Reynders benadrukte dat er 'geen echt evenwicht is rond de tafel'. 'Ik heb veel CD&V'ers gezien', zo luidde het in een verwijzing naar de aanwezigheid van Marianne Thyssen, Yves Leterme en Jean-Luc Dehaene.

Gematigder

Bij PS en CDH was men woensdag gematigder dan bij de
Franstalige liberalen. PS-vicepremier Laurette Onkelinx zei dat ze er blijft in geloven en wil het overleg na donderdagmiddag niet zomaar opblazen.

CDH-voorzitster Joëlle Milquet ziet het wel als een nadeel dat Dehaene de touwtjes niet meer in handen heeft nu hij zijn opdracht als koninklijk opdrachthouder als vervuld beschouwt.

De Vlaamse partijen gaven woensdagochtend voor de start van het federaal kernkabinet geen commentaar.

Volgens MR-voorzitter Didier Reynders is het weinig waarschijnlijk dat er donderdag al een akkoord zal zijn over een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde. Reynders lijkt ook te proberen om FDF-voorzitter Olivier Maingain mee aan de onderhandelingstafel te krijgen.De door Open VLD gestelde deadline van donderdagnamiddag lijkt voor Reynders niet langer haalbaar. 'We hebben de voorbije maanden maar twee keer met alle voorzitters rond de tafel gezeten"' aldus de MR-voorzitter. 'Eén van mijn gesprekspartners heb ik nu zelfs pas voor het eerst ontmoet". Zwaar probleem Coalitiepartner Open VLD had vorige week gezegd dat de federale regering met 'een zwaar probleem' zit als er tegen het vragenuurtje in de Kamer op donderdag geen akkoord uit de bus komt. Voorts lijkt Reynders aan te sturen op een plaats voor Maingain aan de onderhandelingstafel. 'We moeten gaan naar echte onderhandelingen met alle partijen', aldus de MR-voorzitter. Hij sprak over "delegaties van alle partijen". Reynders benadrukte dat er 'geen echt evenwicht is rond de tafel'. 'Ik heb veel CD&V'ers gezien', zo luidde het in een verwijzing naar de aanwezigheid van Marianne Thyssen, Yves Leterme en Jean-Luc Dehaene. Gematigder Bij PS en CDH was men woensdag gematigder dan bij de Franstalige liberalen. PS-vicepremier Laurette Onkelinx zei dat ze er blijft in geloven en wil het overleg na donderdagmiddag niet zomaar opblazen.CDH-voorzitster Joëlle Milquet ziet het wel als een nadeel dat Dehaene de touwtjes niet meer in handen heeft nu hij zijn opdracht als koninklijk opdrachthouder als vervuld beschouwt.De Vlaamse partijen gaven woensdagochtend voor de start van het federaal kernkabinet geen commentaar.