Dat zei hij donderdag op Radio 1.

"De doodstraf is klaar en duidelijk een rode lijn. Het is onmogelijk om de doodstraf in Turkije weer in te voeren en verder te onderhandelen", aldus Reynders.

Hij stelt voor om de toetredingsonderhandelingen te bevriezen zolang er geen duidelijkheid bestaat over het opnieuw invoeren van de doodstraf.

De minister waarschuwt Turkije voor te veel druk op Europa "Er zijn limieten aan die druk", waarschuwt Reynders. "Er is zoveel vrees in verband met de relaties tussen Turkije en Rusland dat daarover een debat moet komen binnen de EU, maar ook binnen de NAVO." (Belga/JH)

Dat zei hij donderdag op Radio 1."De doodstraf is klaar en duidelijk een rode lijn. Het is onmogelijk om de doodstraf in Turkije weer in te voeren en verder te onderhandelen", aldus Reynders. Hij stelt voor om de toetredingsonderhandelingen te bevriezen zolang er geen duidelijkheid bestaat over het opnieuw invoeren van de doodstraf. De minister waarschuwt Turkije voor te veel druk op Europa "Er zijn limieten aan die druk", waarschuwt Reynders. "Er is zoveel vrees in verband met de relaties tussen Turkije en Rusland dat daarover een debat moet komen binnen de EU, maar ook binnen de NAVO." (Belga/JH)