Indien ook formateur Elio Di Rupo er "in de volgende weken of maanden" niet in slaagt een nieuwe regering op de been te brengen, dan moet de huidige ontslagnemende ploeg alsnog met een beperkt programma het vertrouwen vragen aan het parlement. Dat heeft vicepremier en voormalig MR-voorzitter Didier Reynders zondag gezegd in het VRT-programma "De Zevende Dag".

Eerste prioriteit = de formateur

"Maar de eerste prioriteit is de formateur", benadrukte hij. De MR-vicepremier erkende dat de ontslagnemende regering van premier Yves Leterme weliswaar een begroting voor 2011 kon opstellen en militairen naar Libië kon sturen. "Maar aan het einde, voor echt structurele hervormingen, moeten we misschien meer vertrouwen krijgen", oordeelde Reynders, die benadrukte dat de regering in lopende zaken nog steeds over een meerderheid beschikt in de Kamer.

Alternatief bij dralen van Di Rupo

Eerste prioriteit blijft evenwel "de formateur, misschien met een echte regering in de volgende weken of maanden", aldus Reynders. "Maar zonder dat moeten we misschien naar meer verantwoordelijkheden voor de regering, misschien niet meer in lopende zaken, maar met een echt programma."

Concreet denkt de voormalige MR-voorzitter onder meer aan de begroting voor 2012. "Maar waarom ook niet voor een hervorming van de pensioenen, justitie, of andere punten", vulde hij aan. "Dat is toch logisch?" (Belga)

Indien ook formateur Elio Di Rupo er "in de volgende weken of maanden" niet in slaagt een nieuwe regering op de been te brengen, dan moet de huidige ontslagnemende ploeg alsnog met een beperkt programma het vertrouwen vragen aan het parlement. Dat heeft vicepremier en voormalig MR-voorzitter Didier Reynders zondag gezegd in het VRT-programma "De Zevende Dag". Eerste prioriteit = de formateur "Maar de eerste prioriteit is de formateur", benadrukte hij. De MR-vicepremier erkende dat de ontslagnemende regering van premier Yves Leterme weliswaar een begroting voor 2011 kon opstellen en militairen naar Libië kon sturen. "Maar aan het einde, voor echt structurele hervormingen, moeten we misschien meer vertrouwen krijgen", oordeelde Reynders, die benadrukte dat de regering in lopende zaken nog steeds over een meerderheid beschikt in de Kamer. Alternatief bij dralen van Di Rupo Eerste prioriteit blijft evenwel "de formateur, misschien met een echte regering in de volgende weken of maanden", aldus Reynders. "Maar zonder dat moeten we misschien naar meer verantwoordelijkheden voor de regering, misschien niet meer in lopende zaken, maar met een echt programma." Concreet denkt de voormalige MR-voorzitter onder meer aan de begroting voor 2012. "Maar waarom ook niet voor een hervorming van de pensioenen, justitie, of andere punten", vulde hij aan. "Dat is toch logisch?" (Belga)