Voor MR-vicepremier Didier Reynders is de centrumrechtse regering waar Bart De Wever (N-VA) op aanstuurt, geen evidentie. Dat zegt hij in een interview met Het Nieuwsblad, waarin hij ook laat verstaan dat hij de dag na de verkiezingen wil gaan voor een socio-economische regering zonder staatshervorming.

'Bart De Wever komt met hetzelfde idee als ik in 2007, maar voor mij is dat geen absolute must meer. Zelfs een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Als De Wever en Joëlle Milquet dat hadden gewild, hadden we in 2007 meteen een oranje-blauwe regering gevormd. Maar ze verkozen om in cirkels te draaien, terwijl er niet eens een meerderheid was voor een staatshervorming. Misschien wil De Wever dat nu wel, maar ondertussen is de wereld veranderd', aldus Reynders.

'Vijf jaar lang geen communautaire beslissingen'

'Ik vind dat we ons nu vijf jaar lang van elke communautaire beslissing moeten onthouden. Ik lanceer geen exclusieven, maar de dag na de verkiezingen wil ik gaan voor een socio-economische regering zonder staatshervorming. Maar wie daar deel van uitmaakt, beslist de kiezer. Misschien zijn wij er niet eens bij', aldus de vicepremier, die niet wegsteekt dat hij kandidaat-premier is.

'Relanceplan had best wat meer mogen zijn'

In het interview zegt Reynders dat het relanceplan 'best wat meer' had mogen zijn. 'Een verlaging van de btw op elektriciteit van 21 naar 6 procent had meer impact gehad', aldus Reynders. 'Ofwel doen we met deze regering nog iets samen en laten we elkaar scoren. Ofwel blokkeren we elkaar, zoals met die btw-verlaging', zegt Reynders, die oproept om beter samen te werken.

(Belga)

'Bart De Wever komt met hetzelfde idee als ik in 2007, maar voor mij is dat geen absolute must meer. Zelfs een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Als De Wever en Joëlle Milquet dat hadden gewild, hadden we in 2007 meteen een oranje-blauwe regering gevormd. Maar ze verkozen om in cirkels te draaien, terwijl er niet eens een meerderheid was voor een staatshervorming. Misschien wil De Wever dat nu wel, maar ondertussen is de wereld veranderd', aldus Reynders.'Ik vind dat we ons nu vijf jaar lang van elke communautaire beslissing moeten onthouden. Ik lanceer geen exclusieven, maar de dag na de verkiezingen wil ik gaan voor een socio-economische regering zonder staatshervorming. Maar wie daar deel van uitmaakt, beslist de kiezer. Misschien zijn wij er niet eens bij', aldus de vicepremier, die niet wegsteekt dat hij kandidaat-premier is.In het interview zegt Reynders dat het relanceplan 'best wat meer' had mogen zijn. 'Een verlaging van de btw op elektriciteit van 21 naar 6 procent had meer impact gehad', aldus Reynders. 'Ofwel doen we met deze regering nog iets samen en laten we elkaar scoren. Ofwel blokkeren we elkaar, zoals met die btw-verlaging', zegt Reynders, die oproept om beter samen te werken.(Belga)