Dat laat De Wever horen in een korte mededeling. "De regeringsvorming op zowel Vlaams als federaal niveau bevinden zich momenteel in de fase van de aftastende gesprekken op partijniveau. Ik zal deze gesprekken blijven voortzetten. Met de Vlaamse partijvoorzitters spreek is zowel over de vorming van een Vlaamse als federale regering. Met de Franstalige partijvoorzitters heb ik het enkel over de vorming van een federale regering. Op basis van deze gesprekken kan dan in een volgende fase gekeken worden naar het opstarten van onderhandelingen", aldus de informateur.

Di Rupo komt eerst

Nadat hij dinsdag de Vlaamse partijvoorzitters ontving als informateur voor een Vlaamse regering, trekt de N-VA-voorzitter woensdag zijn federale petje aan om met de Franstalige partijvoorzitters rond de tafel te gaan zitten. Om 10.00 uur wordt PS-voorzitter Paul Magnette - die vergezeld zal zijn door Elio Di Rupo, zo meldde de PS eerder - in de Hoge Vergadering verwacht, een uur later gevolgd door zijn collega van MR en op de middag is het cdH aan de beurt.

Na de middag hervat de informateur de werkzaamheden met om 14.00 uur een gesprek met Ecolo. Een uur later ontvangt De Wever de voorzitter van de PTB - zoals PVDA in Franstalig België heet. Om 16.00 uur sluit de PP van advocaat Mischaël Modrikamen de gesprekken af. (Belga/TV)

Dat laat De Wever horen in een korte mededeling. "De regeringsvorming op zowel Vlaams als federaal niveau bevinden zich momenteel in de fase van de aftastende gesprekken op partijniveau. Ik zal deze gesprekken blijven voortzetten. Met de Vlaamse partijvoorzitters spreek is zowel over de vorming van een Vlaamse als federale regering. Met de Franstalige partijvoorzitters heb ik het enkel over de vorming van een federale regering. Op basis van deze gesprekken kan dan in een volgende fase gekeken worden naar het opstarten van onderhandelingen", aldus de informateur. Nadat hij dinsdag de Vlaamse partijvoorzitters ontving als informateur voor een Vlaamse regering, trekt de N-VA-voorzitter woensdag zijn federale petje aan om met de Franstalige partijvoorzitters rond de tafel te gaan zitten. Om 10.00 uur wordt PS-voorzitter Paul Magnette - die vergezeld zal zijn door Elio Di Rupo, zo meldde de PS eerder - in de Hoge Vergadering verwacht, een uur later gevolgd door zijn collega van MR en op de middag is het cdH aan de beurt.Na de middag hervat de informateur de werkzaamheden met om 14.00 uur een gesprek met Ecolo. Een uur later ontvangt De Wever de voorzitter van de PTB - zoals PVDA in Franstalig België heet. Om 16.00 uur sluit de PP van advocaat Mischaël Modrikamen de gesprekken af. (Belga/TV)