Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

De plannen om het huurcontract op te zeggen werden volgens dat verslag vorige week in de ministerraad besproken.. "De regering zal beslissen over het moment waarop er een einde komt aan de huur van cellen in het buitenland (de enige buitenlandse cellen zijn in Tilburg, red.). Een behoefteanalyse gaat na of dat contract kan worden opgezegd tegen eind 2016."

Het gevangeniswezen bevestigt de plannen in de kranten en noemt die gezien de afname van de overbevolking in de Belgische gevangenissen "logisch".

Afgelopen zomer zakte het aantal gevangenen naar 11.276 personen voor 10.116 plaatsen. Nu schommelt dat cijfer rond de 11.300.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.De plannen om het huurcontract op te zeggen werden volgens dat verslag vorige week in de ministerraad besproken.. "De regering zal beslissen over het moment waarop er een einde komt aan de huur van cellen in het buitenland (de enige buitenlandse cellen zijn in Tilburg, red.). Een behoefteanalyse gaat na of dat contract kan worden opgezegd tegen eind 2016." Het gevangeniswezen bevestigt de plannen in de kranten en noemt die gezien de afname van de overbevolking in de Belgische gevangenissen "logisch". Afgelopen zomer zakte het aantal gevangenen naar 11.276 personen voor 10.116 plaatsen. Nu schommelt dat cijfer rond de 11.300.(Belga/RR)