Dat schrijft de krant L'Echo.

De minister zal haar aanpak dinsdag in de Kamer verdedigen.

Volgens minister Marie-Christine Marghem zal de regering ten laatste op 31 december van dit jaar beslissen of Doel 1 en 2 tot 2025 worden opengehouden.

Ze wil dan de nucleaire rente herberekenen. Die rente is een heffing op de elektriciteitsmaatschappijen, met name op Electrabel, die buitengewone winsten kunnen maken omdat ze elektriciteit halen uit afgeschreven centrales. Volgens L'Echo gaat die rente zeker niet omhoog, allicht integendeel, omdat het veel langer openhouden van de centrales wel investeringen zal vergen.

In de nota houdt de minister vast aan het sluiten van "de huidige generatie van kernreactoren" tegen 2025, wat volgens de krant duidelijk maakt dat de regering de bouw van nieuwe centrales niet uitsluit.

(Belga/RR)

Dat schrijft de krant L'Echo.De minister zal haar aanpak dinsdag in de Kamer verdedigen.Volgens minister Marie-Christine Marghem zal de regering ten laatste op 31 december van dit jaar beslissen of Doel 1 en 2 tot 2025 worden opengehouden. Ze wil dan de nucleaire rente herberekenen. Die rente is een heffing op de elektriciteitsmaatschappijen, met name op Electrabel, die buitengewone winsten kunnen maken omdat ze elektriciteit halen uit afgeschreven centrales. Volgens L'Echo gaat die rente zeker niet omhoog, allicht integendeel, omdat het veel langer openhouden van de centrales wel investeringen zal vergen. In de nota houdt de minister vast aan het sluiten van "de huidige generatie van kernreactoren" tegen 2025, wat volgens de krant duidelijk maakt dat de regering de bouw van nieuwe centrales niet uitsluit.(Belga/RR)