"Bij de volgende bedrijfsherstructurering, is er geen vangnet meer. Op termijn zullen de sociale conflicten dus harder worden", waarschuwde BBTK-ondervoorzitster Myriam Delmée op Mardi Première (RTBF). Ze reageert daarmee op de aanpassingen die de regering aanbracht op het akkoord dat de sociale partners vorige week bereikten over het Stelsel van Werkloosheid met Bedrijfstoeslag (SWT). Het ABVV verwierp de regeringsbeslissing reeds.

De regering doet alsof er geen werkloosheid is

De regering doet volgens Delmée alsof er geen werkloosheid is. "Men moet op een bepaald ogenblik iedereen aan het werk krijgen en niet vragen aan de ouderen om terug te keren naar de arbeidsmarkt", zei Delmée.

Voor de ondervoorzitster van de socialistische bediendevakbond toont de regering "misprijzen voor het sociaal overleg" en zoekt ze oorlog in elk dossier. Gewoonlijk komt de regering tussen door middelen ter beschikking te stellen en niet om de inhoud te wijzigen van de akkoorden die de sociale partners hebben afgesloten, voegde ze eraan toe.

Duidelijkheid scheppen

VBO-topman Pieter Timmermans herhaalde in De Ochtend (Radio 1) dat hij teleurgesteld en ontstemd is over het njet van het ABVV. Hij minimaliseerde de wijzigingen die de regering aanbracht aan het akkoord van de Groep van Tien. Hij wees erop dat de vakbonden al jaren vragende partij zijn voor een bijzondere begeleiding van oudere werklozen, wat nu gerealiseerd wordt.

Maar tegelijk deelde de VBO-topman de ongerustheid over de onduidelijkheid over de zogenoemde aangepaste beschikbaarheid van bruggepensioneerden. "Wat is dat?", vroeg Timmermans zich af. Hij drong erop aan dat de regering hierover snel duidelijkheid zou scheppen. (Belga/WB)

"Bij de volgende bedrijfsherstructurering, is er geen vangnet meer. Op termijn zullen de sociale conflicten dus harder worden", waarschuwde BBTK-ondervoorzitster Myriam Delmée op Mardi Première (RTBF). Ze reageert daarmee op de aanpassingen die de regering aanbracht op het akkoord dat de sociale partners vorige week bereikten over het Stelsel van Werkloosheid met Bedrijfstoeslag (SWT). Het ABVV verwierp de regeringsbeslissing reeds.De regering doet volgens Delmée alsof er geen werkloosheid is. "Men moet op een bepaald ogenblik iedereen aan het werk krijgen en niet vragen aan de ouderen om terug te keren naar de arbeidsmarkt", zei Delmée. Voor de ondervoorzitster van de socialistische bediendevakbond toont de regering "misprijzen voor het sociaal overleg" en zoekt ze oorlog in elk dossier. Gewoonlijk komt de regering tussen door middelen ter beschikking te stellen en niet om de inhoud te wijzigen van de akkoorden die de sociale partners hebben afgesloten, voegde ze eraan toe. VBO-topman Pieter Timmermans herhaalde in De Ochtend (Radio 1) dat hij teleurgesteld en ontstemd is over het njet van het ABVV. Hij minimaliseerde de wijzigingen die de regering aanbracht aan het akkoord van de Groep van Tien. Hij wees erop dat de vakbonden al jaren vragende partij zijn voor een bijzondere begeleiding van oudere werklozen, wat nu gerealiseerd wordt. Maar tegelijk deelde de VBO-topman de ongerustheid over de onduidelijkheid over de zogenoemde aangepaste beschikbaarheid van bruggepensioneerden. "Wat is dat?", vroeg Timmermans zich af. Hij drong erop aan dat de regering hierover snel duidelijkheid zou scheppen. (Belga/WB)