Hij doet het voorstel, dat volgens hem zowel universiteiten als studenten de mogelijkheid geeft tijd en geld uit te sparen, in een gesprek dat door de kranten Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad wordt weergegeven.

"Als het inschrijvingsgeld omhoog gaat, vrezen we dat er minder jongeren zullen voortstuderen", zegt Luc De Schepper. Hij denkt aan alternatieve manieren om te besparen. "Dus waarom niet eerstejaars die over de hele lijn gebuisd zijn in december van de unief doorsturen naar de hogeschool? Dan bespaar je 3.500 euro per student, aangezien een student aan de universiteit nu per jaar 7.000 euro kost."

(Belga/RR)

Hij doet het voorstel, dat volgens hem zowel universiteiten als studenten de mogelijkheid geeft tijd en geld uit te sparen, in een gesprek dat door de kranten Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad wordt weergegeven."Als het inschrijvingsgeld omhoog gaat, vrezen we dat er minder jongeren zullen voortstuderen", zegt Luc De Schepper. Hij denkt aan alternatieve manieren om te besparen. "Dus waarom niet eerstejaars die over de hele lijn gebuisd zijn in december van de unief doorsturen naar de hogeschool? Dan bespaar je 3.500 euro per student, aangezien een student aan de universiteit nu per jaar 7.000 euro kost."(Belga/RR)