Het aantal studenten dat zijn examenresultaten aanvecht is met 30 procent gestegen in vergelijking met 2013. In slechts één op de drie gevallen krijgt de student gelijk, schrijft Het Nieuwsblad. 'We zijn erg verrast', zegt Jim Deridder, voorzitter van de Vlaamse Raad voor Examenbetwistingen. 'We dachten het plafond bereikt te hebben, maar dat is dus niet het geval. We kwamen aan 540 dossiers.'

Deridder legt in de krant uit dat er twee soorten klachten zijn. 'Enerzijds de overmachten, daarvan kregen we 300 klachten binnen.' Dat gaat voornamelijk over studenten die door ziekte hun examen niet konden afleggen. In die zaken krijgen de studenten, mits het voorleggen van een medisch attest, meestal gelijk.

Advocaat

'In de andere gevallen ligt de kans op slagen veel lager', aldus Deridder. En hoewel steeds meer studenten een beroep doen op een advocaat, verhoogt die de slaagkansen niet.

Door de sterke toename van dossiers, duurt het voor de Raad steeds langer om tot een uitspraak te komen. Vroeger kreeg de student na vijftien dagen een antwoord, nu kan de wachttijd oplopen tot twee maanden. (AVE)

Het aantal studenten dat zijn examenresultaten aanvecht is met 30 procent gestegen in vergelijking met 2013. In slechts één op de drie gevallen krijgt de student gelijk, schrijft Het Nieuwsblad. 'We zijn erg verrast', zegt Jim Deridder, voorzitter van de Vlaamse Raad voor Examenbetwistingen. 'We dachten het plafond bereikt te hebben, maar dat is dus niet het geval. We kwamen aan 540 dossiers.' Deridder legt in de krant uit dat er twee soorten klachten zijn. 'Enerzijds de overmachten, daarvan kregen we 300 klachten binnen.' Dat gaat voornamelijk over studenten die door ziekte hun examen niet konden afleggen. In die zaken krijgen de studenten, mits het voorleggen van een medisch attest, meestal gelijk. 'In de andere gevallen ligt de kans op slagen veel lager', aldus Deridder. En hoewel steeds meer studenten een beroep doen op een advocaat, verhoogt die de slaagkansen niet. Door de sterke toename van dossiers, duurt het voor de Raad steeds langer om tot een uitspraak te komen. Vroeger kreeg de student na vijftien dagen een antwoord, nu kan de wachttijd oplopen tot twee maanden. (AVE)