Op 1 augustus van dit jaar waren er in België welgeteld 7.076.238 motorvoertuigen ingeschreven. Daarmee is de kaap van de 7 miljoen voor het eerst overschreden, zo schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en De Morgen op basis van cijfers van de FOD Economie.

In tien jaar tijd is het aantal voertuigen met iets meer dan 1 miljoen gestegen. Dat is een stijging met 16 procent.

Het motorvoertuigenpark bestaat voor het grootste deel uit personenwagens. Daarvan rijden er 5,56 miljoen rond, 14 procent meer dan tien jaar geleden. Ook de bevolking van België is in die periode gegroeid, maar minder snel dan het aantal auto's. Dat blijkt uit het aantal inwoners per personenauto, een cijfer dat gestaag zakt.

2 mensen per auto

Momenteel zijn er 2,01 mensen voor elke auto, tien jaar geleden waren dat er nog 2,13 en in 1977 nog 3,55.

In tien jaar tijd is het aantal voertuigen met iets meer dan 1 miljoen gestegen. Dat is een stijging met 16 procent.Het motorvoertuigenpark bestaat voor het grootste deel uit personenwagens. Daarvan rijden er 5,56 miljoen rond, 14 procent meer dan tien jaar geleden. Ook de bevolking van België is in die periode gegroeid, maar minder snel dan het aantal auto's. Dat blijkt uit het aantal inwoners per personenauto, een cijfer dat gestaag zakt. Momenteel zijn er 2,01 mensen voor elke auto, tien jaar geleden waren dat er nog 2,13 en in 1977 nog 3,55.