Het hof van assisen in Henegouwen heeft vrijdag vier leden van de Pakistaanse familie Sheikh schuldig bevonden aan de moord op Sadia Sheikh (20), op 22 oktober 2007 in Lodelinsart. Als verzwarende omstandigheden werd ingeroepen dat het om een eremoord ging en om een poging tot gedwongen huwelijk.

Explosievenhond

Vandaag, tijdens de debatten over de strafmaat, is het proces stilgelegd en het justitiepaleis ontruimd. Le Vif/L' Express vernam uit goed bron dat de Franstalige tv-zender RTL/TVI een bedreiging ontving aan het adres van de Belgische staat en haar instellingen. De bedreigingen zouden gelinkt zijn aan het proces vanwege de eremoord. De politie van Bergen doorzocht het gerechtsgebouw met een explosievenhond.

Ook in Brussel hebben de politiediensten verhoogde waakzaamheid ingevoerd vanwege een mogelijke terreurdreiging. (MCR/EE)

Het hof van assisen in Henegouwen heeft vrijdag vier leden van de Pakistaanse familie Sheikh schuldig bevonden aan de moord op Sadia Sheikh (20), op 22 oktober 2007 in Lodelinsart. Als verzwarende omstandigheden werd ingeroepen dat het om een eremoord ging en om een poging tot gedwongen huwelijk.Explosievenhond Vandaag, tijdens de debatten over de strafmaat, is het proces stilgelegd en het justitiepaleis ontruimd. Le Vif/L' Express vernam uit goed bron dat de Franstalige tv-zender RTL/TVI een bedreiging ontving aan het adres van de Belgische staat en haar instellingen. De bedreigingen zouden gelinkt zijn aan het proces vanwege de eremoord. De politie van Bergen doorzocht het gerechtsgebouw met een explosievenhond. Ook in Brussel hebben de politiediensten verhoogde waakzaamheid ingevoerd vanwege een mogelijke terreurdreiging. (MCR/EE)