De gedetineerde was al eerder ontsnapt met geweld. "We wilden hem in een streng regime plaatsen", zei Laurent Sempot, de woordvoerder van het Directoraat-Generaal Penitentiaire Inrichtingen, in Het Nieuws op vtm. "Maar de rechter verzette zich daartegen."

De gedetineerde, David Manella, was in juni vorig jaar nog ontsnapt uit de gevangenis van Nijvel door een cipier te gijzelen. Enkele dagen later werd Manella weer opgepakt in Charleroi.

Onvoldoende gemotiveerd

De rechter vond dat de administratie onvoldoende gemotiveerd had waarom Manella aan een strenger regime moest onderworpen worden. Volgens het DGPI was er vooral discussie over of de gedetineerde gevaarlijk is. Het DGPI zegt dat het rechterlijke beslissingen respecteert, maar dat het de beslissing over Manella toch "betreurenswaardig" vindt.

Manella werd op 26 maart van dit jaar veroordeeld tot 8 jaar cel voor de ontsnapping in Nijvel. In februari werd hij ook al tot 15 jaar gevangenis veroordeeld voor een lange lijst overvallen en carjackings in de zomer van 2010.

Vakbondsman Guy Milis (VSOA) is er niet over te spreken dat de man geen streng regime kreeg. "Iemand die dermate uit de band springt, agressief is, en de fysieke integriteit van wie dan ook in het gevaar brengt, hoort thuis in een streng regime. Niet voor één maand, twee maanden, maar voor zijn gehele straf."

Manella ontsnapte vrijdag samen met Jason Bechet uit de gevangenis van Aarlen. Ze gijzelden daarbij twee cipiers. (Belga/TE)

De gedetineerde was al eerder ontsnapt met geweld. "We wilden hem in een streng regime plaatsen", zei Laurent Sempot, de woordvoerder van het Directoraat-Generaal Penitentiaire Inrichtingen, in Het Nieuws op vtm. "Maar de rechter verzette zich daartegen." De gedetineerde, David Manella, was in juni vorig jaar nog ontsnapt uit de gevangenis van Nijvel door een cipier te gijzelen. Enkele dagen later werd Manella weer opgepakt in Charleroi. Onvoldoende gemotiveerd De rechter vond dat de administratie onvoldoende gemotiveerd had waarom Manella aan een strenger regime moest onderworpen worden. Volgens het DGPI was er vooral discussie over of de gedetineerde gevaarlijk is. Het DGPI zegt dat het rechterlijke beslissingen respecteert, maar dat het de beslissing over Manella toch "betreurenswaardig" vindt. Manella werd op 26 maart van dit jaar veroordeeld tot 8 jaar cel voor de ontsnapping in Nijvel. In februari werd hij ook al tot 15 jaar gevangenis veroordeeld voor een lange lijst overvallen en carjackings in de zomer van 2010. Vakbondsman Guy Milis (VSOA) is er niet over te spreken dat de man geen streng regime kreeg. "Iemand die dermate uit de band springt, agressief is, en de fysieke integriteit van wie dan ook in het gevaar brengt, hoort thuis in een streng regime. Niet voor één maand, twee maanden, maar voor zijn gehele straf." Manella ontsnapte vrijdag samen met Jason Bechet uit de gevangenis van Aarlen. Ze gijzelden daarbij twee cipiers. (Belga/TE)