Twee andere containers vertoonden eveneens een licht verhoogde radioactiviteit.

Omdat de gemeten radioactiviteit zeer beperkt is, is er geen enkel gevaar voor de werknemers, de bevolking of het leefmilieu, zegt het FANC.

Op de eerste container werd cesium-137 aangetroffen (0,1 microsievert per uur). Bij de twee andere containers, van dezelfde partij van zes, lag de radioactieve waarde lager. Cesium-137 heeft een halveringstijd van 30 jaar. Daarom worden de containers ontsmet, aldus nog het FANC in een mededeling.

"Dankzij de doeltreffende samenwerking van het havenbedrijf van Zeebrugge, de douanediensten en het FANC kon de besmetting bij een meting door een meetpoort van de haven worden ontdekt." (Belga)

Twee andere containers vertoonden eveneens een licht verhoogde radioactiviteit. Omdat de gemeten radioactiviteit zeer beperkt is, is er geen enkel gevaar voor de werknemers, de bevolking of het leefmilieu, zegt het FANC. Op de eerste container werd cesium-137 aangetroffen (0,1 microsievert per uur). Bij de twee andere containers, van dezelfde partij van zes, lag de radioactieve waarde lager. Cesium-137 heeft een halveringstijd van 30 jaar. Daarom worden de containers ontsmet, aldus nog het FANC in een mededeling. "Dankzij de doeltreffende samenwerking van het havenbedrijf van Zeebrugge, de douanediensten en het FANC kon de besmetting bij een meting door een meetpoort van de haven worden ontdekt." (Belga)