Belgische treinen kampen al eens met stiptheidsproblemen. De benoemingstreinen die rijden dan weer klokvast. Bij de NMBS Holding staat zo een benoemingstrein klaar die SP.A en PS een fors overwicht moet geven in het directiecomité. Behalve voorzitter Jannie Haek, SP.A'er van origine, komt mogelijks ook Sven Audenaert, broer van de bekende politiecommissaris Glenn Audenaert aan boord als directeur-generaal voor Personeelszaken.

Naast Vincent Bourlard, bevoegd voor patrimonium, dus de stations en ander rendabel NMBS-vastgoed, en Michel Allé, verantwoordelijk voor financies, brengt dat het aantal Vlaamse en Franstalige socialisten in het directiecomité op 4, naast één van christendemocratische origine, Michel Bovy, bevoegd voor coördinatie.

Een en ander moet nu ook nog juridisch in de juiste vorm worden gegoten en bevestigd. Waarna de benoemingen kunnen gebeuren nog voor het aantreden van een nieuwe regering. (RVC)

Belgische treinen kampen al eens met stiptheidsproblemen. De benoemingstreinen die rijden dan weer klokvast. Bij de NMBS Holding staat zo een benoemingstrein klaar die SP.A en PS een fors overwicht moet geven in het directiecomité. Behalve voorzitter Jannie Haek, SP.A'er van origine, komt mogelijks ook Sven Audenaert, broer van de bekende politiecommissaris Glenn Audenaert aan boord als directeur-generaal voor Personeelszaken. Naast Vincent Bourlard, bevoegd voor patrimonium, dus de stations en ander rendabel NMBS-vastgoed, en Michel Allé, verantwoordelijk voor financies, brengt dat het aantal Vlaamse en Franstalige socialisten in het directiecomité op 4, naast één van christendemocratische origine, Michel Bovy, bevoegd voor coördinatie. Een en ander moet nu ook nog juridisch in de juiste vorm worden gegoten en bevestigd. Waarna de benoemingen kunnen gebeuren nog voor het aantreden van een nieuwe regering. (RVC)