De PS distantieert zich van de vergelijking die Brussels minister-president Charles Picqué woensdagavond maakte tussen minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) en zijn Franse ex-collega Michèle Alliot-Marie.

Alliot-Marie nam afgelopen weekend ontslag nadat ze in opspraak was gekomen door te nauwe banden met de verdreven Tunesische dictator Zine El Abidine Ben Ali.

Picqué verwijt Vanackere dat hij in een eerste tijd de Libische leider Muammar Khaddafi niet streng had veroordeeld. "Sinds ik hem Khaddafi heb horen verdedigen tijdens de eerste uren van de opstand, heb ik met niet te veel zorgen gemaakt over zijn credibiliteit," zei Picqué woensdagavond op een bijeenkomst van Brusselse PS-militanten. "We hebben onze eigen kleine Alliot-Marie".

De PS repte zich donderdagochtend om te zeggen dat de uitspraken van Picqué niet het standpunt van de partij weergeven. De uitspraken van de Brusselse minister-president komen er uitgerekend op het moment dat de koning CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft aangeduid als onderhandelaar om een akkoord over de staatshervorming voor te bereiden.

"De PS respecteert CD&V en hoopt op een constructieve manier met haar vertegenwoordigers te kunnen blijven voortwerken, zowel op regeringsniveau als in het kader van de communautaire onderhandelingen", luidt het. "Wij hebben ook het grootste respect voor het werk van Vanackere als minister".

De PS distantieert zich van de vergelijking die Brussels minister-president Charles Picqué woensdagavond maakte tussen minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) en zijn Franse ex-collega Michèle Alliot-Marie. Alliot-Marie nam afgelopen weekend ontslag nadat ze in opspraak was gekomen door te nauwe banden met de verdreven Tunesische dictator Zine El Abidine Ben Ali. Picqué verwijt Vanackere dat hij in een eerste tijd de Libische leider Muammar Khaddafi niet streng had veroordeeld. "Sinds ik hem Khaddafi heb horen verdedigen tijdens de eerste uren van de opstand, heb ik met niet te veel zorgen gemaakt over zijn credibiliteit," zei Picqué woensdagavond op een bijeenkomst van Brusselse PS-militanten. "We hebben onze eigen kleine Alliot-Marie". De PS repte zich donderdagochtend om te zeggen dat de uitspraken van Picqué niet het standpunt van de partij weergeven. De uitspraken van de Brusselse minister-president komen er uitgerekend op het moment dat de koning CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft aangeduid als onderhandelaar om een akkoord over de staatshervorming voor te bereiden. "De PS respecteert CD&V en hoopt op een constructieve manier met haar vertegenwoordigers te kunnen blijven voortwerken, zowel op regeringsniveau als in het kader van de communautaire onderhandelingen", luidt het. "Wij hebben ook het grootste respect voor het werk van Vanackere als minister".