Sabbe werd eind juni op non-actief gezet nadat er een onderzoek tegen hem was gestart. Een vrouw die een tijd als chauffeur voor de magistraat had gewerkt, beschuldigde hem van 'ongewenst en ongepast' gedrag. Bij de behandeling van de zaak voor de tuchtrechtbank stelde Sabbe dat er niets tegen de wil van de vrouw was gebeurd, en verwees hij naar chatconversaties tussen hen.

Het parket-generaal in Gent voert een onderzoek naar aanranding van de eerbaarheid en ongewenste seksuele intimiteiten op het werk, maar het is nog niet beslist of Sabbe daarvoor voor de rechter moet verschijnen. De tuchtrechtbank wachtte die beslissing niet af en legde maandag de schorsing op.

'De tuchtrechtbank heeft niet de bevoegdheid om zich uit te spreken over de mogelijke strafrechtelijke inbreuken. Het oordeel daarover hoort toe aan een andere instantie', stelde de voorzitter bij de voorlezing van het vonnis. 'Dat de betrokkene (Sabbe, nvdr.) maandenlang expliciet seksueel gekleurde berichten en minstens één zeer persoonlijke foto naar de klaagster gestuurd heeft, werd niet betwist door de verdediging.' (Belga)

Sabbe werd eind juni op non-actief gezet nadat er een onderzoek tegen hem was gestart. Een vrouw die een tijd als chauffeur voor de magistraat had gewerkt, beschuldigde hem van 'ongewenst en ongepast' gedrag. Bij de behandeling van de zaak voor de tuchtrechtbank stelde Sabbe dat er niets tegen de wil van de vrouw was gebeurd, en verwees hij naar chatconversaties tussen hen. Het parket-generaal in Gent voert een onderzoek naar aanranding van de eerbaarheid en ongewenste seksuele intimiteiten op het werk, maar het is nog niet beslist of Sabbe daarvoor voor de rechter moet verschijnen. De tuchtrechtbank wachtte die beslissing niet af en legde maandag de schorsing op.'De tuchtrechtbank heeft niet de bevoegdheid om zich uit te spreken over de mogelijke strafrechtelijke inbreuken. Het oordeel daarover hoort toe aan een andere instantie', stelde de voorzitter bij de voorlezing van het vonnis. 'Dat de betrokkene (Sabbe, nvdr.) maandenlang expliciet seksueel gekleurde berichten en minstens één zeer persoonlijke foto naar de klaagster gestuurd heeft, werd niet betwist door de verdediging.' (Belga)