Jef Vermassen, advocaat van een van de slachtoffers, zei woensdag aan VTM dat veertien dagen geleden een verklaring werd afgelegd die van zeer doorslaggevende aard is. 'Ik denk dat men nu genoeg weet om de zaak op te helderen', zei hij over de gouden tip.

Volgens Het Laatste Nieuws en De Morgen verwijst hij daarmee naar de getuigenis van een ex-rijkswachter van de brigade-Aalst. Die zei dat hij op 9 november 1985 het bevel moest geven om de bewaking aan de Delhaize in Aalst een halfuur voor sluitingstijd af te blazen, enkele minuten voor er een overval plaatsvond.

Hij noemde ook de naam van minstens één hiërarchisch overste die het bevel gaf om het R4'tje te doen wegrijden. In grote lijnen luidt zijn verhaal: 'De aanslag in Aalst was een inside job van de rijkswacht.'

'De pistes van Vermassen werden al gecontroleerd en hebben nergens toe geleid. Het gaat om non-nieuws', zo reageerde De Valkeneer.

Jef Vermassen, advocaat van een van de slachtoffers, zei woensdag aan VTM dat veertien dagen geleden een verklaring werd afgelegd die van zeer doorslaggevende aard is. 'Ik denk dat men nu genoeg weet om de zaak op te helderen', zei hij over de gouden tip. Volgens Het Laatste Nieuws en De Morgen verwijst hij daarmee naar de getuigenis van een ex-rijkswachter van de brigade-Aalst. Die zei dat hij op 9 november 1985 het bevel moest geven om de bewaking aan de Delhaize in Aalst een halfuur voor sluitingstijd af te blazen, enkele minuten voor er een overval plaatsvond. Hij noemde ook de naam van minstens één hiërarchisch overste die het bevel gaf om het R4'tje te doen wegrijden. In grote lijnen luidt zijn verhaal: 'De aanslag in Aalst was een inside job van de rijkswacht.' 'De pistes van Vermassen werden al gecontroleerd en hebben nergens toe geleid. Het gaat om non-nieuws', zo reageerde De Valkeneer.