Het terrorismeproces van Sharia4Belgium krijgt een vervolg voor het hof van beroep in Antwerpen. Hoofdbeklaagde Fouad Belkacem, die vorige week tot 12 jaar cel en 30.000 euro boete werd veroordeeld als leider van een terroristische groep, heeft beslist om beroep aan te tekenen. Dat meldt de regionale zender ATV. Het nieuws wordt ook bevestigd door zijn advocaat John Maes.

"We hadden voor de rechtbank onder meer een technisch debat gevoerd over waarom Sharia4Belgium geen terroristische groep is en over de uitsluitingsgrond die volgens ons van toepassing is waardoor hij niet veroordeeld kon worden voor het plegen van terroristische misdrijven. Laten we zeggen dat we op die punten van mening verschillen met de benadering van de eerste rechter", zegt meester Maes, die voor Belkacem de vrijspraak had gepleit. (Belga/JH)

Het terrorismeproces van Sharia4Belgium krijgt een vervolg voor het hof van beroep in Antwerpen. Hoofdbeklaagde Fouad Belkacem, die vorige week tot 12 jaar cel en 30.000 euro boete werd veroordeeld als leider van een terroristische groep, heeft beslist om beroep aan te tekenen. Dat meldt de regionale zender ATV. Het nieuws wordt ook bevestigd door zijn advocaat John Maes. "We hadden voor de rechtbank onder meer een technisch debat gevoerd over waarom Sharia4Belgium geen terroristische groep is en over de uitsluitingsgrond die volgens ons van toepassing is waardoor hij niet veroordeeld kon worden voor het plegen van terroristische misdrijven. Laten we zeggen dat we op die punten van mening verschillen met de benadering van de eerste rechter", zegt meester Maes, die voor Belkacem de vrijspraak had gepleit. (Belga/JH)