'Mijn functie als eerste minister en de uitdagingen waarvoor we nog staan, zoals de jobcreatie, de economische ontwikkeling, de bevordering van de investeringen, de veiligheid of de Europese kwesties, vereisen een totale beschikbaarheid', meent de premier. 'Als regeringsleider wil ik eveneens borg staan voor de sereniteit die noodzakelijk is om efficiënt te kunnen werken vanuit de ministerraad. Rekening houdend met de verkiezingskalender - gemeenteraadsverkiezingen en daarna federale verkiezingen - maak ik dus een duidelijke keuze ten opzichte van de kiezers.'

Michel liet de schepenen en de gemeenteraads- en OCMW-leden van de Waverse Lijst van de Burgemeester maandag al weten dat hij de lijst volgend jaar niet zal trekken. Hij zegt het gemeentelijke team wel 'zijn volledige steun' toe. Waarnemend burgemeester Françoise Pigeolet is op voorstel van Michel unaniem aangewezen als kopvrouw. Of Michel verder op de lijst een plaatsje invult, is momenteel nog niet duidelijk. De partij moet de 31 kandidaten op de lijst nog finaliseren.

'Mijn functie als eerste minister en de uitdagingen waarvoor we nog staan, zoals de jobcreatie, de economische ontwikkeling, de bevordering van de investeringen, de veiligheid of de Europese kwesties, vereisen een totale beschikbaarheid', meent de premier. 'Als regeringsleider wil ik eveneens borg staan voor de sereniteit die noodzakelijk is om efficiënt te kunnen werken vanuit de ministerraad. Rekening houdend met de verkiezingskalender - gemeenteraadsverkiezingen en daarna federale verkiezingen - maak ik dus een duidelijke keuze ten opzichte van de kiezers.' Michel liet de schepenen en de gemeenteraads- en OCMW-leden van de Waverse Lijst van de Burgemeester maandag al weten dat hij de lijst volgend jaar niet zal trekken. Hij zegt het gemeentelijke team wel 'zijn volledige steun' toe. Waarnemend burgemeester Françoise Pigeolet is op voorstel van Michel unaniem aangewezen als kopvrouw. Of Michel verder op de lijst een plaatsje invult, is momenteel nog niet duidelijk. De partij moet de 31 kandidaten op de lijst nog finaliseren.