Premier De Croo is ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om grote festivals in de tweede helft van de zomer goed en veilig te organiseren. Dat is goed nieuws voor onder meer Pukkelpop en Tomorrowland.

'Tegen augustus hebben alle volwassenen in ons land de kans gehad om zich te laten vaccineren. Bovendien hebben we in ons land ontzettend veel expertise in de evenementen- en festivalsector. Het gaat om professionals die tot de wereldtop behoren', klinkt het.

Green certificate

Het Overlegcomité zal dinsdag de precieze details bespreken en de voorwaarden vastleggen. Daarbij wordt er gedacht om toegang te geven op basis van het Europese 'green certificate'.

Premier De Croo besprak de uitwerking van dat Europees vaccinatiepaspoort dit weekend nog met zijn Europese collega's tijdens de Europese Raad.

Wie nog niet volledig beschermd is door vaccinatie zou zich elke dag moeten laten sneltesten, en de toegang tot de festivals zou beperkt worden tot Europese bezoekers (inwoners van de Europese Economische Ruimte + het Verenigd Koninkrijk). Toegang zou ook enkel mogelijk zijn met vooraf gekochte tickets om tracing mogelijk te maken.

Premier De Croo is ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om grote festivals in de tweede helft van de zomer goed en veilig te organiseren. Dat is goed nieuws voor onder meer Pukkelpop en Tomorrowland.'Tegen augustus hebben alle volwassenen in ons land de kans gehad om zich te laten vaccineren. Bovendien hebben we in ons land ontzettend veel expertise in de evenementen- en festivalsector. Het gaat om professionals die tot de wereldtop behoren', klinkt het.Het Overlegcomité zal dinsdag de precieze details bespreken en de voorwaarden vastleggen. Daarbij wordt er gedacht om toegang te geven op basis van het Europese 'green certificate'. Premier De Croo besprak de uitwerking van dat Europees vaccinatiepaspoort dit weekend nog met zijn Europese collega's tijdens de Europese Raad. Wie nog niet volledig beschermd is door vaccinatie zou zich elke dag moeten laten sneltesten, en de toegang tot de festivals zou beperkt worden tot Europese bezoekers (inwoners van de Europese Economische Ruimte + het Verenigd Koninkrijk). Toegang zou ook enkel mogelijk zijn met vooraf gekochte tickets om tracing mogelijk te maken.