Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) noemt de verklaringen van sommige Franstalige politici over onafhankelijkheid voor een Franstalig België onverstandig en onrealistisch. Hij verwijst naar het grote overwicht van Vlaanderen in de exportcijfers.

In Franstalig België wordt naar aanleiding van de politieke crisis soms luidop nagedacht over een plan B. Zo zei PS-voorzitter Elio Di Rupo onlangs dat indien de Vlamingen zich in een volksraadpleging uitspreken voor onafhankelijkheid, het overblijvende België zal bestaan uit Wallonië en Brussel.

De inwoners van de zes Vlaamse faciliteitengemeenten in de rand rond Brussel zullen dan bevraagd worden over hun toekomst, aldus Di Rupo.

Tijdens een economische missie in Rusland maakte Peeters de
Vlaamse handelscijfers voor de eerste helft van 2010 bekend. Daaruit blijkt dat het Vlaams aandeel in de Belgische export weer (lichtjes) is gestegen. Het bedraagt nu 82,6 procent. Wallonië is goed voor 15,7 procent en Brussel voor 1,7 procent.

Peeters zegt het een raadsel te vinden hoe Wallonië op basis van die cijfers haar onafhankelijkheid zou willen organiseren. Volgens de minister-president is dat gewoon niet realistisch. Hij noemt het ook onverstandig. 'Die uitspraken van Franstaligen voeden enkel die Vlamingen die willen doen geloven dat de onafhankelijkheid nabij is', zo luidde het.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) noemt de verklaringen van sommige Franstalige politici over onafhankelijkheid voor een Franstalig België onverstandig en onrealistisch. Hij verwijst naar het grote overwicht van Vlaanderen in de exportcijfers.In Franstalig België wordt naar aanleiding van de politieke crisis soms luidop nagedacht over een plan B. Zo zei PS-voorzitter Elio Di Rupo onlangs dat indien de Vlamingen zich in een volksraadpleging uitspreken voor onafhankelijkheid, het overblijvende België zal bestaan uit Wallonië en Brussel. De inwoners van de zes Vlaamse faciliteitengemeenten in de rand rond Brussel zullen dan bevraagd worden over hun toekomst, aldus Di Rupo.Tijdens een economische missie in Rusland maakte Peeters de Vlaamse handelscijfers voor de eerste helft van 2010 bekend. Daaruit blijkt dat het Vlaams aandeel in de Belgische export weer (lichtjes) is gestegen. Het bedraagt nu 82,6 procent. Wallonië is goed voor 15,7 procent en Brussel voor 1,7 procent. Peeters zegt het een raadsel te vinden hoe Wallonië op basis van die cijfers haar onafhankelijkheid zou willen organiseren. Volgens de minister-president is dat gewoon niet realistisch. Hij noemt het ook onverstandig. 'Die uitspraken van Franstaligen voeden enkel die Vlamingen die willen doen geloven dat de onafhankelijkheid nabij is', zo luidde het.