De Antwerpse procureur Herman Dams staat onder zware druk om zelf af te treden. Het gros van de substituten liet hem op een vergadering verstaan dat hij de eer aan zichzelf moet houden, zo schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen.

Procureur-generaal Yves Liégeois liet een onderzoek starten nadat Dams had opgebiecht dat hij tussenbeide was gekomen in de zaak van Jonathan Jacob, de man die drie jaar geleden stierf in een Mortselse politiecel.

Vertrouwen

Op een vergadering bleek dat sommige substituten het niet nemen dat Dams de substitute in de Panorama-uitzending over de zaak niet uit de wind zette. Anderen vrezen dat het vertrouwen niet kan weerkeren als Dams aanblijft.

Dams ging vooralsnog niet in op de suggesties. Hij riskeert wel nog altijd geschorst te worden door Liégeois. De minister van Justitie Annemie Turtelboom wenst voorlopig niet te reageren op de positie van Dams. (Belga/EE)

De Antwerpse procureur Herman Dams staat onder zware druk om zelf af te treden. Het gros van de substituten liet hem op een vergadering verstaan dat hij de eer aan zichzelf moet houden, zo schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen. Procureur-generaal Yves Liégeois liet een onderzoek starten nadat Dams had opgebiecht dat hij tussenbeide was gekomen in de zaak van Jonathan Jacob, de man die drie jaar geleden stierf in een Mortselse politiecel. Vertrouwen Op een vergadering bleek dat sommige substituten het niet nemen dat Dams de substitute in de Panorama-uitzending over de zaak niet uit de wind zette. Anderen vrezen dat het vertrouwen niet kan weerkeren als Dams aanblijft. Dams ging vooralsnog niet in op de suggesties. Hij riskeert wel nog altijd geschorst te worden door Liégeois. De minister van Justitie Annemie Turtelboom wenst voorlopig niet te reageren op de positie van Dams. (Belga/EE)