Maggie De Block (Open VLD) zetelt sinds 1999 in de Kamer. Ze werd op 28 april 1962 geboren in Merchtem. Ze liep school aan het koninklijk lyceum in Laken en studeerde in 1988 af als doctor in de geneeskunde aan de VUB. Sinds 1991 is ze erkend huisarts.

Haar medische achtergrond was ook duidelijk merkbaar in haar parlementaire activiteiten, vooral in de commissie Sociale Zaken.

De Block werd in de regering-Di Rupo verrassend als staatssecretaris bevoegd voor Asiel en Migratie en Armoedebestrijding. Haar benoeming tot regeringslid kwam als een verrassing, want haar naam dook niet meteen op in de lijstjes van kandidaten. Over de manier waarop De Block de functie kreeg, vertelde ze in het VIER-programma 'Kroost': 'Hij (toenmalig voorzitter Alexander De Croo) belde me, tussen twee patiënten door. Hij zei dat hij aan mij had gedacht voor het departement Armoedebestrijding. Toen ik vroeg of het alleen om Armoedebestrijding ging, zei Alexander: 'Er hangt ook nog asiel en migratie aan vast'. Ik dacht: 'Asiel en migratie, dat kan zo moeilijk niet zijn'.'

Intussen is De Block van mening veranderd. 'Moest dit departement een erfenis zijn, ik had ze beter geweigerd. Dit is niet de job van je leven.'

Na een moeizame start van haar staatssecretarisschap, waarbij ze in bepaalde media met de grond gelijk werd gemaakt, groeide de Open VLD'ster uit tot populairste politicus van Vlaanderen, nog voor Kris Peeters en Bart De Wever. Tijdens de vorming van de nieuwe regering was zij ook een van de onderhandelaars voor Open VLD.

Eind 2012 werd De Block ondervoorzitter van Open VLD onder voorzitter Gwendolyn Rutten. (Belga/SD/TE)

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de regering Michel I.

Maggie De Block (Open VLD) zetelt sinds 1999 in de Kamer. Ze werd op 28 april 1962 geboren in Merchtem. Ze liep school aan het koninklijk lyceum in Laken en studeerde in 1988 af als doctor in de geneeskunde aan de VUB. Sinds 1991 is ze erkend huisarts. Haar medische achtergrond was ook duidelijk merkbaar in haar parlementaire activiteiten, vooral in de commissie Sociale Zaken. De Block werd in de regering-Di Rupo verrassend als staatssecretaris bevoegd voor Asiel en Migratie en Armoedebestrijding. Haar benoeming tot regeringslid kwam als een verrassing, want haar naam dook niet meteen op in de lijstjes van kandidaten. Over de manier waarop De Block de functie kreeg, vertelde ze in het VIER-programma 'Kroost': 'Hij (toenmalig voorzitter Alexander De Croo) belde me, tussen twee patiënten door. Hij zei dat hij aan mij had gedacht voor het departement Armoedebestrijding. Toen ik vroeg of het alleen om Armoedebestrijding ging, zei Alexander: 'Er hangt ook nog asiel en migratie aan vast'. Ik dacht: 'Asiel en migratie, dat kan zo moeilijk niet zijn'.'Intussen is De Block van mening veranderd. 'Moest dit departement een erfenis zijn, ik had ze beter geweigerd. Dit is niet de job van je leven.'Na een moeizame start van haar staatssecretarisschap, waarbij ze in bepaalde media met de grond gelijk werd gemaakt, groeide de Open VLD'ster uit tot populairste politicus van Vlaanderen, nog voor Kris Peeters en Bart De Wever. Tijdens de vorming van de nieuwe regering was zij ook een van de onderhandelaars voor Open VLD.Eind 2012 werd De Block ondervoorzitter van Open VLD onder voorzitter Gwendolyn Rutten. (Belga/SD/TE)