Hendrik Bogaert werd op 30 augustus 1968 in Jabbeke geboren als derde telg in een gezin met 4 kinderen. Hij is licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen, Master of Business Administration (Harvard Business School) en bedrijfsleider.

Voor Bogaert in de politiek stapte, had hij al een carrière in het bedrijfsleven achter de rug. Zo werkte hij in de tweede helft van de jaren negentig voor het consultingbedrijf McKinsey en co, waar hij actief was in de supermarkt- en banksector. Vanaf 1998 ging hij aan de slag als zaakvoerder in het familiebedrijf Bogaert Cigars, opgericht in 1937 door zijn grootvader Albert Bogaert. Hij verkocht dat later aan Swedish Match en stapte over naar de chocoladesector.

Begrotingsspecialist

Bogaert startte zijn politieke loopbaan in 2000 toen hij deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen in Jabbeke. Hij werd eerste schepen bevoegd voor ruimtelijke ordening, financiën, jeugd en verkeersveiligheid. In 2003 legde hij als eerste opvolger de eed af in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij wierp zich op als CD&V-begrotingsspecialist en nam het begrotingsbeleid van de paarse regeringen onder vuur.

In zijn boekje 'het huis van Jolien' schreef Bogaert in 2001 zijn visie neer over waar de partij naartoe moest evolueren: een doelgerichte volkspartij. Hij pleitte voor een duidelijk beleid waarbij de partij keuzes maakt.

In de regering-Di Rupo werd Bogaert staatssecretaris voor Ambtenarenzaken en Modernisering van de Openbare Diensten. (Belga/SD)

Hendrik Bogaert werd op 30 augustus 1968 in Jabbeke geboren als derde telg in een gezin met 4 kinderen. Hij is licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen, Master of Business Administration (Harvard Business School) en bedrijfsleider.Voor Bogaert in de politiek stapte, had hij al een carrière in het bedrijfsleven achter de rug. Zo werkte hij in de tweede helft van de jaren negentig voor het consultingbedrijf McKinsey en co, waar hij actief was in de supermarkt- en banksector. Vanaf 1998 ging hij aan de slag als zaakvoerder in het familiebedrijf Bogaert Cigars, opgericht in 1937 door zijn grootvader Albert Bogaert. Hij verkocht dat later aan Swedish Match en stapte over naar de chocoladesector. Bogaert startte zijn politieke loopbaan in 2000 toen hij deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen in Jabbeke. Hij werd eerste schepen bevoegd voor ruimtelijke ordening, financiën, jeugd en verkeersveiligheid. In 2003 legde hij als eerste opvolger de eed af in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij wierp zich op als CD&V-begrotingsspecialist en nam het begrotingsbeleid van de paarse regeringen onder vuur.In zijn boekje 'het huis van Jolien' schreef Bogaert in 2001 zijn visie neer over waar de partij naartoe moest evolueren: een doelgerichte volkspartij. Hij pleitte voor een duidelijk beleid waarbij de partij keuzes maakt. In de regering-Di Rupo werd Bogaert staatssecretaris voor Ambtenarenzaken en Modernisering van de Openbare Diensten. (Belga/SD)