De federale politie heeft vrijdag het volledige VT4-interview met de voormalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe in beslag genomen. Dat gebeurde in het onderzoek van de Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy. Dat zegt Leen Nuyts, woordvoerster van het federaal parket, dat het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk coördineert. Nuyts wou verder geen commentaar kwijt. Het onderzoek van De Troy richt zich op feiten van schuldig verzuim. De lokale parketten voeren de onderzoeken naar seksueel misbruik zelf.

De federale politie had de tapes met het volledige interview van Roger Vangheluwe vrijdagvoormiddag opgeëist in de kantoren van VT4 in Zaventem. VT4 zei dat het geen bezwaar maakt tegen de inbeslagname. "Op de tapes is evenveel te zien als we hebben uitgezonden", zei woordvoerder Tom Vandersteegen.

Ophef
Het controversiële interview met Vangheluwe werd op 14 april uitgezonden in het VT4-programma Vlaanderen Vandaag. De ex-bisschop minimaliseerde in het interview het jarenlange seksueel misbruik van een minderjarige neef, waarvoor hij in april vorig jaar moest opstappen als bisschop. Hij gaf ook toe dat hij een tweede familielid had misbruikt.

Het interview zorgde voor heel wat ophef, waardoor Vangheluwe zijn schuiloord in de Franse Loirestreek moest verlaten. (Belga)

De federale politie heeft vrijdag het volledige VT4-interview met de voormalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe in beslag genomen. Dat gebeurde in het onderzoek van de Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy. Dat zegt Leen Nuyts, woordvoerster van het federaal parket, dat het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk coördineert. Nuyts wou verder geen commentaar kwijt. Het onderzoek van De Troy richt zich op feiten van schuldig verzuim. De lokale parketten voeren de onderzoeken naar seksueel misbruik zelf. De federale politie had de tapes met het volledige interview van Roger Vangheluwe vrijdagvoormiddag opgeëist in de kantoren van VT4 in Zaventem. VT4 zei dat het geen bezwaar maakt tegen de inbeslagname. "Op de tapes is evenveel te zien als we hebben uitgezonden", zei woordvoerder Tom Vandersteegen. Ophef Het controversiële interview met Vangheluwe werd op 14 april uitgezonden in het VT4-programma Vlaanderen Vandaag. De ex-bisschop minimaliseerde in het interview het jarenlange seksueel misbruik van een minderjarige neef, waarvoor hij in april vorig jaar moest opstappen als bisschop. Hij gaf ook toe dat hij een tweede familielid had misbruikt. Het interview zorgde voor heel wat ophef, waardoor Vangheluwe zijn schuiloord in de Franse Loirestreek moest verlaten. (Belga)