Pol Van Den Driessche, de van ongewenste intimiteiten beschuldigde N-VA-lijsttrekker in Brugge, komt nu ook intern

onder vuur te liggen. "Als dit klopt, is het zielig gedrag", benadrukt

Eric Defoort, medestichter van de partij en lid van het

partijbestuur, in De Morgen.

N-VA reageert verdeeld

Getuigenissen over de handel en wandel van Van Den Driessche

beginnen ook binnen de N-VA voor de nodige beroering te zorgen. Een aantal N-VA'ers blijft pal achter de Bruggeling staan. Maar anderen zijn een stuk kritischer. "De meningen zijn echt verdeeld binnen de partij over wat hij gedaan heeft en wat we hier nu mee moeten doen", merkt een parlementslid op.

'Ontoelaatbaar gedrag'

De meest uitgesproken reactie komt van Defoort. "Er zitten nog zeer veel onduidelijkheden in deze historie en de timing maakt mij wantrouwig. Maar de verhalen van die vrouwen lijken mij duidelijk",

klinkt het. "Als dit allemaal klopt, is het onaanvaardbaar en

ontoelaatbaar gedrag", merkt de gewezen ondervoorzitter op. "Ze maken mij als man belachelijk.Ik vind dergelijk gedrag echt zielig."

Volgens Defoort mag je iemands politieke relevantie niet exclusief

afmeten aan zijn onaanvaardbaar gedrag in het verleden.

De N-VA-top denkt er voorlopig niet aan Van Den Driessche te laten vallen. "Over de grond van de zaak kunnen en willen wij ons niet

uitspreken. Maar in een rechtsstaat is iemand normaal gezien onschuldig tot het tegendeel is bewezen", benadrukt woordvoerder Jeroen Overmeer.

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft sinds de publicatie van het artikel 'DSK in Vlaanderen, 20 jaar seksuele intimidatie' nog niet gereageerd. Aan De Morgen liet hij wel weten dat hij na het lezen van de titel niet aan het artikel begonnen was.

Knack-directeur Rik Van Cauwelaert zei eerder dat het voor Pol Van Den Driessche 'zeer moeilijk' wordt om zich in Brugge te handhaven als kandidaat-burgemeester voor N-VA. 'Het wordt zeer moeilijk om dit imago nog te keren.' (Belga/EE)

Pol Van Den Driessche, de van ongewenste intimiteiten beschuldigde N-VA-lijsttrekker in Brugge, komt nu ook intern onder vuur te liggen. "Als dit klopt, is het zielig gedrag", benadrukt Eric Defoort, medestichter van de partij en lid van het partijbestuur, in De Morgen. N-VA reageert verdeeld Getuigenissen over de handel en wandel van Van Den Driessche beginnen ook binnen de N-VA voor de nodige beroering te zorgen. Een aantal N-VA'ers blijft pal achter de Bruggeling staan. Maar anderen zijn een stuk kritischer. "De meningen zijn echt verdeeld binnen de partij over wat hij gedaan heeft en wat we hier nu mee moeten doen", merkt een parlementslid op. 'Ontoelaatbaar gedrag' De meest uitgesproken reactie komt van Defoort. "Er zitten nog zeer veel onduidelijkheden in deze historie en de timing maakt mij wantrouwig. Maar de verhalen van die vrouwen lijken mij duidelijk", klinkt het. "Als dit allemaal klopt, is het onaanvaardbaar en ontoelaatbaar gedrag", merkt de gewezen ondervoorzitter op. "Ze maken mij als man belachelijk.Ik vind dergelijk gedrag echt zielig." Volgens Defoort mag je iemands politieke relevantie niet exclusief afmeten aan zijn onaanvaardbaar gedrag in het verleden. De N-VA-top denkt er voorlopig niet aan Van Den Driessche te laten vallen. "Over de grond van de zaak kunnen en willen wij ons niet uitspreken. Maar in een rechtsstaat is iemand normaal gezien onschuldig tot het tegendeel is bewezen", benadrukt woordvoerder Jeroen Overmeer. N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft sinds de publicatie van het artikel 'DSK in Vlaanderen, 20 jaar seksuele intimidatie' nog niet gereageerd. Aan De Morgen liet hij wel weten dat hij na het lezen van de titel niet aan het artikel begonnen was. Knack-directeur Rik Van Cauwelaert zei eerder dat het voor Pol Van Den Driessche 'zeer moeilijk' wordt om zich in Brugge te handhaven als kandidaat-burgemeester voor N-VA. 'Het wordt zeer moeilijk om dit imago nog te keren.' (Belga/EE)