Pol Van Den Driessche eist 625.000 euro schadevergoeding

In het artikel ‘DSK in Vlaanderen, 20 jaar seksuele intimidatie’ in het weekblad Humo getuigden ex-medewerkers van Van Den Driessche over seksuele intimidatie.

Voor de burgerlijke rechtbank van Leuven is de zaak behandeld die Pol Van Den Driessche had aangespannen tegen journalist Jan Antonissen voor zijn artikel in Humo “DSK in Vlaanderen, 20 jaar seksuele intimidatie” van 17 april 2012.

De ex-journalist, woordvoerder van Cercle Brugge, gewezen lijsttrekker voor de NV-A in Brugge en huidig communicatieadviseur van N-VA eist 625.000 euro schadevergoeding voor de publicatie die een mediastorm veroorzaakte en de politieke ambities van de kandidaat-burgemeester van Brugge fnuikte.

In het artikel werden getuigen aangevoerd die het hadden over ongewenste seksuele intimiteiten door Van Den Driessche op de werkvloer.

Volgens zijn raadsvrouw, Chris Tijsebaert, ging het alles behalve over objectieve journalistiek maar over een politiek geïnspireerde lynchpartij met als enige doel Van Den Driessche ten val te brengen. Hij eiste 625.000 euro schadevergoeding: 500.000 euro voor gemiste inkomsten en 125.000 euro morele schadevergoeding.

Slagen onder de gordel

“Ik heb veel plezier gemaakt in mijn leven, ben een levensgenieter en soms wat vrijpostig”, reageerde Van Den Driessche na het verschijnen van het artikel. “Maar dit zijn roddels en slagen onder de gordel. Er is nooit een klacht tegen mij ingediend. Niet juridisch, niet op de plaatsen waar ik ooit gewerkt heb. Ik word afgeschilderd als een misdadiger door mensen waar ik professioneel of privé mee in aanvaring ben gekomen. Hoe geloofwaardig is de uithaal van iemand die ik ooit heb ontslagen?”

Volgens de raadsmannen Christian Deconinck (Antonissen) en Kristof Roox (Humo) heeft journalist Jan Antonissen geen fout gemaakt en is de gevraagde schadevergoeding buiten alle proportie.

De uitspraak is voorzien op 22 mei. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content