Wat doet een staatssecretaris van Buitenlandse Handel die amper nog bevoegdheden heeft? N-VA-voorzitter Bart De Wever vroeg het zich af tijdens een vraaggesprek in New York. Terzake stapte mee op het vliegtuig met staatssecretaris Pieter De Crem (CD&V). Hij vertrok op handelsmissie naar Bulgarije.

De Crem reageert rustig op de uitspraken van De Wever en wil er niet te veel woorden aan vuil maken. Hij wil gewoon verder werken en contacten leggen. De Crem zegt wel dat Bart De Wever woord breekt en de overeenkomsten in het regeerakkoord niet honoreert.

De staatssecretaris verzet zich daarnaast ook tegen de wil van N-VA om handelsbeleid helemaal naar Vlaanderen te halen. 'Er is nog een belangrijke rol weggelegd voor buitenlandse handel op federaal niveau', klinkt het.

Wat doet een staatssecretaris van Buitenlandse Handel die amper nog bevoegdheden heeft? N-VA-voorzitter Bart De Wever vroeg het zich af tijdens een vraaggesprek in New York. Terzake stapte mee op het vliegtuig met staatssecretaris Pieter De Crem (CD&V). Hij vertrok op handelsmissie naar Bulgarije. De Crem reageert rustig op de uitspraken van De Wever en wil er niet te veel woorden aan vuil maken. Hij wil gewoon verder werken en contacten leggen. De Crem zegt wel dat Bart De Wever woord breekt en de overeenkomsten in het regeerakkoord niet honoreert. De staatssecretaris verzet zich daarnaast ook tegen de wil van N-VA om handelsbeleid helemaal naar Vlaanderen te halen. 'Er is nog een belangrijke rol weggelegd voor buitenlandse handel op federaal niveau', klinkt het.