De Brusselse raadkamer heeft Chevalier buiten vervolging gesteld omdat de feiten verjaard zijn, zo schrijft De Standaard donderdag. Chevalier werd eind 2007 door de Brusselse onderzoeksrechter in verdenking gesteld. Maar het gerechtelijk onderzoek sleepte erg lang aan: pas in april vorig jaar vroeg het parket aan de raadkamer om Chevalier naar de rechtbank te verwijzen. Die gaat daar dus niet op in.

De hele zaak draait rond de professionele relatie die advocaat Chevalier eind jaren negentig onderhield met zijn gewezen cliënt Jean-Claude LaCote, een Frans-Ivoriaanse meester-oplichter. Een deel van het verdachte oplichtingsgeld waarmee LaCote jongleerde tussen rekeningen over de hele wereld - om het op die manier wit te wassen - bleek ook te passeren langs een rekening die in januari 1998 geopend was door toenmalig parlementslid Pierre Chevalier op vraag van LaCote.

LaCote en zijn vrouw werden wel verwezen naar de rechtbank. Volgens de krant is de kans klein dat ze ooit voor de rechter komen, omdat ze al jarenlang spoorloos zijn. Pierre Chevalier is op dit moment alleen nog gemeenteraadslid in Brugge voor Open VLD. (DS/Belga)

De Brusselse raadkamer heeft Chevalier buiten vervolging gesteld omdat de feiten verjaard zijn, zo schrijft De Standaard donderdag. Chevalier werd eind 2007 door de Brusselse onderzoeksrechter in verdenking gesteld. Maar het gerechtelijk onderzoek sleepte erg lang aan: pas in april vorig jaar vroeg het parket aan de raadkamer om Chevalier naar de rechtbank te verwijzen. Die gaat daar dus niet op in. De hele zaak draait rond de professionele relatie die advocaat Chevalier eind jaren negentig onderhield met zijn gewezen cliënt Jean-Claude LaCote, een Frans-Ivoriaanse meester-oplichter. Een deel van het verdachte oplichtingsgeld waarmee LaCote jongleerde tussen rekeningen over de hele wereld - om het op die manier wit te wassen - bleek ook te passeren langs een rekening die in januari 1998 geopend was door toenmalig parlementslid Pierre Chevalier op vraag van LaCote. LaCote en zijn vrouw werden wel verwezen naar de rechtbank. Volgens de krant is de kans klein dat ze ooit voor de rechter komen, omdat ze al jarenlang spoorloos zijn. Pierre Chevalier is op dit moment alleen nog gemeenteraadslid in Brugge voor Open VLD. (DS/Belga)