Philippe Courard (PS), de staatssecretaris voor Sociale Zaken, Gezinnen, Personen met een Handicap en Wetenschapsbeleid, heeft in alle stilte ontslag genomen uit de federale regering. Alleen partijgenoten premier Elio Di Rupo en minister Laurette Onkelinx, die zijn bevoegdheden overneemt, waren op de hoogte, zo melden L'Avenir en de Sudpresse-kranten.

'De PS heeft me voorgesteld om Isabelle Simonis te vervangen als PS-fractieleider in het Waals parlement', legt Courard uit. 'Aangezien de parlementaire rentree op 24 september staat gepland, moet ik me vanaf nu voorbereiden op die nieuwe functie.'

Uit zijn periode als staatssecretaris onthoudt Courard voornamelijk maatregelen om de toegang tot de arbeidsmarkt te vergemakkelijken voor mensen met een handicap en de stijging van de fondsen voor wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de ruimte. (Belga/WB)

Philippe Courard (PS), de staatssecretaris voor Sociale Zaken, Gezinnen, Personen met een Handicap en Wetenschapsbeleid, heeft in alle stilte ontslag genomen uit de federale regering. Alleen partijgenoten premier Elio Di Rupo en minister Laurette Onkelinx, die zijn bevoegdheden overneemt, waren op de hoogte, zo melden L'Avenir en de Sudpresse-kranten.'De PS heeft me voorgesteld om Isabelle Simonis te vervangen als PS-fractieleider in het Waals parlement', legt Courard uit. 'Aangezien de parlementaire rentree op 24 september staat gepland, moet ik me vanaf nu voorbereiden op die nieuwe functie.' Uit zijn periode als staatssecretaris onthoudt Courard voornamelijk maatregelen om de toegang tot de arbeidsmarkt te vergemakkelijken voor mensen met een handicap en de stijging van de fondsen voor wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de ruimte. (Belga/WB)