Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen hebben een overeenkomst gesloten met de fiscus. Daardoor zouden ze aan een proces wegens onder meer belastingfraude ontsnappen. Maar het Antwerps parket tekent beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer.

De Tijd en Het Laatste Nieuws maakten vrijdag melding van de overeenkomst. Pfaff werd voor een waslijst van misdrijven vervolgd. Er is sprake van valsheid in geschrifte, fiscale valsheden, btw-valsheden, witwassen, ontduiking van inkomstenbelastingen en btw en geknoei met de boekhouding en jaarrekeningen.

Het echtpaar heeft volgens De Tijd de feiten achter de gesloten deuren van de Antwerpse raadkamer bekend. Pfaff zou al meer dan tien jaar de fiscus ontwijken. Hij zou allerlei opbrengsten van optredens en andere professionele activiteiten niet hebben aangegeven, net als zijn buitenverblijf in het buitenland.

Akkoord met belastingadministratie

De Antwerpse raadkamer sprak zich donderdag uit over de zaak. De boekhouder van Pfaff werd doorverwezen naar de correctionele rechtbank, maar Pfaff en zijn echtgenote krijgen 'het voorrecht van de opschorting van straf'.

In de beslissing van de raadkamer staat dat Pfaff een allesomvattend akkoord met de belastingadministratie heeft gesloten, aldus De Tijd. Een deel van het overeengekomen bedrag (inclusief boete) zou al zijn betaald.

Het Antwerps parket tekende vrijdag echter beroep aan tegen de uitspraak van de raadkamer. Het parket had de doorverwijzing van de Pfaffs naar de correctionele rechtbank gevorderd. De kamer van inbeschuldigingstelling zal de knoop moeten doorhakken.

Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen hebben een overeenkomst gesloten met de fiscus. Daardoor zouden ze aan een proces wegens onder meer belastingfraude ontsnappen. Maar het Antwerps parket tekent beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer.De Tijd en Het Laatste Nieuws maakten vrijdag melding van de overeenkomst. Pfaff werd voor een waslijst van misdrijven vervolgd. Er is sprake van valsheid in geschrifte, fiscale valsheden, btw-valsheden, witwassen, ontduiking van inkomstenbelastingen en btw en geknoei met de boekhouding en jaarrekeningen. Het echtpaar heeft volgens De Tijd de feiten achter de gesloten deuren van de Antwerpse raadkamer bekend. Pfaff zou al meer dan tien jaar de fiscus ontwijken. Hij zou allerlei opbrengsten van optredens en andere professionele activiteiten niet hebben aangegeven, net als zijn buitenverblijf in het buitenland. Akkoord met belastingadministratie De Antwerpse raadkamer sprak zich donderdag uit over de zaak. De boekhouder van Pfaff werd doorverwezen naar de correctionele rechtbank, maar Pfaff en zijn echtgenote krijgen 'het voorrecht van de opschorting van straf'. In de beslissing van de raadkamer staat dat Pfaff een allesomvattend akkoord met de belastingadministratie heeft gesloten, aldus De Tijd. Een deel van het overeengekomen bedrag (inclusief boete) zou al zijn betaald. Het Antwerps parket tekende vrijdag echter beroep aan tegen de uitspraak van de raadkamer. Het parket had de doorverwijzing van de Pfaffs naar de correctionele rechtbank gevorderd. De kamer van inbeschuldigingstelling zal de knoop moeten doorhakken.