De sportverslaggever sleepte daarnaast ook de Publieksprijs in de wacht, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.

De Grote Prijs Jan Wauters werd woensdagavond uitgereikt tijdens REYERSTaal, het taalfeest van de VRT, in de Handersbeurs in Gent. Met de prijs wil de openbare omroep "de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden".

'Taalplezier spat er vanaf'

De juryleden kozen dit jaar voor sportverslaggever, analist en interviewer Peter Vandenbempt. "Het gemak, de aplomb en zwierigheid, kortom het taalplezier spat er bij Peter vanaf", zegt de jury. Die mening werd ook gevolgd door het publiek, dat voor het eerst zijn favoriete taalvirtuoos mocht kiezen. In totaal brachten bijna 3.900 mensen een stem uit, van wie zes op de tien voor Vandenbempt kozen.

De andere genomineerden waren Tom De Cock (MNM), Annelies Beck (VRT), Faroek Özgünes (VTM) en Mark Janssens (VRT). De jury werd voorgezeten door Thérèse Wauters, de weduwe van Jan, en bestond voorts nog uit Annie Van Avermaet (taalbeheerser), Ruth Joos (radiomaker VRT), Birgit Van Mol (tv-journaliste VTM), Jeroen Roppe (algemeen hoofdredacteur Bruzz), Wim Vanseveren (directeur deBuren), Leo Hellemans (voormalig gedelegeerd bestuurder VRT) en Ruud Hendrickx (taaladviseur VRT). Vorig jaar ging de Grote Prijs Jan Wauters naar Radio 1-presentator Lieven Vandenhaute.

(Belga/RR)

De sportverslaggever sleepte daarnaast ook de Publieksprijs in de wacht, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.De Grote Prijs Jan Wauters werd woensdagavond uitgereikt tijdens REYERSTaal, het taalfeest van de VRT, in de Handersbeurs in Gent. Met de prijs wil de openbare omroep "de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden". De juryleden kozen dit jaar voor sportverslaggever, analist en interviewer Peter Vandenbempt. "Het gemak, de aplomb en zwierigheid, kortom het taalplezier spat er bij Peter vanaf", zegt de jury. Die mening werd ook gevolgd door het publiek, dat voor het eerst zijn favoriete taalvirtuoos mocht kiezen. In totaal brachten bijna 3.900 mensen een stem uit, van wie zes op de tien voor Vandenbempt kozen. De andere genomineerden waren Tom De Cock (MNM), Annelies Beck (VRT), Faroek Özgünes (VTM) en Mark Janssens (VRT). De jury werd voorgezeten door Thérèse Wauters, de weduwe van Jan, en bestond voorts nog uit Annie Van Avermaet (taalbeheerser), Ruth Joos (radiomaker VRT), Birgit Van Mol (tv-journaliste VTM), Jeroen Roppe (algemeen hoofdredacteur Bruzz), Wim Vanseveren (directeur deBuren), Leo Hellemans (voormalig gedelegeerd bestuurder VRT) en Ruud Hendrickx (taaladviseur VRT). Vorig jaar ging de Grote Prijs Jan Wauters naar Radio 1-presentator Lieven Vandenhaute. (Belga/RR)