Peter Mertens blijft ook de volgende vijf jaar voorzitter van de radicaal-linkse partij PVDA. Zo bleek bij de voorzittersverkiezingen, waarbij Mertens de enige kandidaat was. Hij kreeg een 'stalinistische score' van 93,9 procent achter zijn naam.

De stemming vond plaats in de rand van het solidariteitscongres van de partij, waarvoor ruim 2.000 mensen afzakten naar Auditorium 2000 op de Brusselse Heizel. Waar ze onder meer getuigenissen uit Spanje en Griekenland, van de vrouwen- en milieubeweging, te zien kregen.

Populair in Antwerpen

De 45-jarige Mertens leidt de partij sinds 2008, toen hij Ludo Martens opvolgde als voorzitter. Hij vernieuwde de partij en slaagde erin om in 2014 zowel in de Kamer als in het Brussels en Waals parlement verkozenen af te vaardigen.

Mertens zelf raakte echter niet verkozen in de Kamer, hoewel hij bij de gemeenteraadsverkiezingen van twee jaar eerder de op drie na populairste politicus van de stad Antwerpen was.

Hij is ook de auteur van het boek "Hoe durven ze? ", waarvan meer dan 17.000 exemplaren werden verkocht. (Belga/AVE)

Peter Mertens blijft ook de volgende vijf jaar voorzitter van de radicaal-linkse partij PVDA. Zo bleek bij de voorzittersverkiezingen, waarbij Mertens de enige kandidaat was. Hij kreeg een 'stalinistische score' van 93,9 procent achter zijn naam.De stemming vond plaats in de rand van het solidariteitscongres van de partij, waarvoor ruim 2.000 mensen afzakten naar Auditorium 2000 op de Brusselse Heizel. Waar ze onder meer getuigenissen uit Spanje en Griekenland, van de vrouwen- en milieubeweging, te zien kregen. De 45-jarige Mertens leidt de partij sinds 2008, toen hij Ludo Martens opvolgde als voorzitter. Hij vernieuwde de partij en slaagde erin om in 2014 zowel in de Kamer als in het Brussels en Waals parlement verkozenen af te vaardigen. Mertens zelf raakte echter niet verkozen in de Kamer, hoewel hij bij de gemeenteraadsverkiezingen van twee jaar eerder de op drie na populairste politicus van de stad Antwerpen was. Hij is ook de auteur van het boek "Hoe durven ze? ", waarvan meer dan 17.000 exemplaren werden verkocht. (Belga/AVE)