U heeft zware beschuldigingen geuit ten aanzien van het ACW: diefstal, fraude en valsheid in geschrifte.

Dedecker: We waren er ons natuurlijk van bewust dat we over al die dingen niet 100 maar 200 procent zeker moesten zijn. Daarom hebben we ook verschillende experts in fiscaliteit en vennootschapsrecht geraadpleegd en die waren het allemaal met ons eens. Na het uitbrengen van het dossier hebben ook andere mensen zich spontaan gemeld om ons verhaal te bevestigen. Tot nu toe geeft elke specialist ons gelijk, op één uitzondering na.

Maar die uitzondering is wel topfiscalist Axel Haelterman, die zijn nek uitsteekt door publiekelijk te verklaren dat het ACW geen fiscale wetten heeft overtreden.

Dedecker: Dat is toch logisch? Die man werd ingehuurd door het ACW! Natuurlijk spreekt een advocaat voor zijn opdrachtgever.

Houdt u rekening met de mogelijkheid dat ook de Bijzondere Belastinginspectie straks tot de conclusie komt dat het ACW niets onwettigs heeft gedaan?

Dedecker:(heel beslist) Nee. Dat kan ik me echt niet voorstellen.

Beseft uw partij dat de scherpe aanval op het ACW en meteen ook op CD&V haar zuur kan opbreken als er na de volgende verkiezingen over coalities moet worden gepraat?

Dedecker: N-VA gaat voor verandering en dat kunnen we nooit alleen bereiken - tenzij we een absolute meerderheid behalen, maar dat zit er niet onmiddellijk in. We zullen dus altijd op zoek moeten gaan naar partners en beseffen zeer goed dat we CD&V ooit nog nodig zullen hebben om ons programma gedeeltelijk te kunnen verwezenlijken. Maar dat is nog geen reden om onze ogen te sluiten voor wantoestanden. (APE/EWP)

Het volledige interview met Peter Dedecker, én een uitgebreid interview met ACW-voorzitter Patrick Develtere vindt u deze week in Knack.

U heeft zware beschuldigingen geuit ten aanzien van het ACW: diefstal, fraude en valsheid in geschrifte.Dedecker: We waren er ons natuurlijk van bewust dat we over al die dingen niet 100 maar 200 procent zeker moesten zijn. Daarom hebben we ook verschillende experts in fiscaliteit en vennootschapsrecht geraadpleegd en die waren het allemaal met ons eens. Na het uitbrengen van het dossier hebben ook andere mensen zich spontaan gemeld om ons verhaal te bevestigen. Tot nu toe geeft elke specialist ons gelijk, op één uitzondering na.Maar die uitzondering is wel topfiscalist Axel Haelterman, die zijn nek uitsteekt door publiekelijk te verklaren dat het ACW geen fiscale wetten heeft overtreden.Dedecker: Dat is toch logisch? Die man werd ingehuurd door het ACW! Natuurlijk spreekt een advocaat voor zijn opdrachtgever.Houdt u rekening met de mogelijkheid dat ook de Bijzondere Belastinginspectie straks tot de conclusie komt dat het ACW niets onwettigs heeft gedaan?Dedecker:(heel beslist) Nee. Dat kan ik me echt niet voorstellen.Beseft uw partij dat de scherpe aanval op het ACW en meteen ook op CD&V haar zuur kan opbreken als er na de volgende verkiezingen over coalities moet worden gepraat?Dedecker: N-VA gaat voor verandering en dat kunnen we nooit alleen bereiken - tenzij we een absolute meerderheid behalen, maar dat zit er niet onmiddellijk in. We zullen dus altijd op zoek moeten gaan naar partners en beseffen zeer goed dat we CD&V ooit nog nodig zullen hebben om ons programma gedeeltelijk te kunnen verwezenlijken. Maar dat is nog geen reden om onze ogen te sluiten voor wantoestanden. (APE/EWP)Het volledige interview met Peter Dedecker, én een uitgebreid interview met ACW-voorzitter Patrick Develtere vindt u deze week in Knack.