Dedecker is erg duidelijk over de reden waarom een klacht tegen hem wordt ingediend door de christelijke arbeidersbeweging. "Men poogt mij de muilkorven als parlementslid, en dat kan gewoon niet", zei hij in De Ochtend op Radio 1, nadat ACW bekend maakte Hans Rieder onder de arm te nemen.

"Ik ben niet verbaasd, maar vind de klacht van ACW vooral jammer. Ik heb namelijk gehandeld in het belang van de Arco-coöperanten en de belastingsbetaler. Maar blijkbaar mag ik in deze democratie niet zomaar zeggen wat ik wil", stelt Dedecker. Al hoopt hij dat door een onderzoek naar laster vooral de waarheid in de ACW-saga aan het licht zal komen. "Het is vooral wachten op de uitspraken van de Bijzondere Belastingsinspectie."

"Alleen onze partij wordt geviseerd"

Al ziet Dedecker in de klacht vooral een politieke daad. "Alleen onze partij wordt geviseerd en niet iedereen die kritiek heeft op de gang van zaken bij het ACW. Onder meer Deminor (een beleggersadviesbureau dat de Arco-coöperanten bijstaat, red.) en Trends-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt blijven buiten schot." Het zal algauw een jaar duren vooraleer er uitspraak komt in de zaak, en dan staat de Moeder aller Verkiezingen al voor de deur. Al maakt dat volgens Dedecker weinig uit. "Al is dat net voor of net na de verkiezingen, het gaat erom dat de waarheid naar boven komt."

Dedecker is erg zeker van zijn zaak. "Als verschillende onafhankelijke bronnen je bevestigen in deze zaak, dan weet je dat het correct is. De enige persoon die mij tegensprak, is fiscalist Axel Haelterman. Maar hij spreekt dan ook voor zijn eigen cliënten, waaronder het ACW die hem onder de arm nam." Dedecker krijgt steun van een advocaat die door de partijtop wordt toegewezen. (EA)

Dedecker is erg duidelijk over de reden waarom een klacht tegen hem wordt ingediend door de christelijke arbeidersbeweging. "Men poogt mij de muilkorven als parlementslid, en dat kan gewoon niet", zei hij in De Ochtend op Radio 1, nadat ACW bekend maakte Hans Rieder onder de arm te nemen. "Ik ben niet verbaasd, maar vind de klacht van ACW vooral jammer. Ik heb namelijk gehandeld in het belang van de Arco-coöperanten en de belastingsbetaler. Maar blijkbaar mag ik in deze democratie niet zomaar zeggen wat ik wil", stelt Dedecker. Al hoopt hij dat door een onderzoek naar laster vooral de waarheid in de ACW-saga aan het licht zal komen. "Het is vooral wachten op de uitspraken van de Bijzondere Belastingsinspectie." "Alleen onze partij wordt geviseerd" Al ziet Dedecker in de klacht vooral een politieke daad. "Alleen onze partij wordt geviseerd en niet iedereen die kritiek heeft op de gang van zaken bij het ACW. Onder meer Deminor (een beleggersadviesbureau dat de Arco-coöperanten bijstaat, red.) en Trends-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt blijven buiten schot." Het zal algauw een jaar duren vooraleer er uitspraak komt in de zaak, en dan staat de Moeder aller Verkiezingen al voor de deur. Al maakt dat volgens Dedecker weinig uit. "Al is dat net voor of net na de verkiezingen, het gaat erom dat de waarheid naar boven komt." Dedecker is erg zeker van zijn zaak. "Als verschillende onafhankelijke bronnen je bevestigen in deze zaak, dan weet je dat het correct is. De enige persoon die mij tegensprak, is fiscalist Axel Haelterman. Maar hij spreekt dan ook voor zijn eigen cliënten, waaronder het ACW die hem onder de arm nam." Dedecker krijgt steun van een advocaat die door de partijtop wordt toegewezen. (EA)