Minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne rekent erop dat hij de vakbonden kan overtuigen van het feit dat de geplande pensioenhervorming noodzakelijk en sociaal is. De vakbonden zijn niet te spreken over de manier waarop de regering de plannen wil doorvoeren en sluiten acties niet uit. Van Quickenborne zegt dat er overleg is gepland.

De vakbonden reageerden bijzonder scherp op het voornemen van minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) om nog dit jaar zijn pensioenhervorming door te voeren. De manier waarop de regering die hervormingen wil doorvoeren, is voor de bonden onaanvaardbaar. Er wordt gedreigd met acties voor het jaareinde.

Van Quickenborne kwam zijn plannen toelichten in het VRT-programma Terzake. Hij benadrukte nogmaals dat de hervorming nodig is om het pensioensysteem betaalbaar te houden. "Langer werken is de beste garantie om het pensioensysteem op een sociale manier betaalbaar te houden", klonk het. Hij verzekerde dat er niet zal geraakt worden aan "verworven rechten".

Hij hoopt dat de vakbonden oren zullen hebben naar zijn argumenten om het systeem te hervormen. Hij betreurt dat de vakbonden dreigen met acties. "Een gesprek is altijd beter dan wilde acties", klonk het. "Ik hoop meneer De Leeuw (ABVV) ervan te overtuigen dat deze hervorming ook sociaal een stap vooruit is". (Belga/INM)

Minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne rekent erop dat hij de vakbonden kan overtuigen van het feit dat de geplande pensioenhervorming noodzakelijk en sociaal is. De vakbonden zijn niet te spreken over de manier waarop de regering de plannen wil doorvoeren en sluiten acties niet uit. Van Quickenborne zegt dat er overleg is gepland. De vakbonden reageerden bijzonder scherp op het voornemen van minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) om nog dit jaar zijn pensioenhervorming door te voeren. De manier waarop de regering die hervormingen wil doorvoeren, is voor de bonden onaanvaardbaar. Er wordt gedreigd met acties voor het jaareinde. Van Quickenborne kwam zijn plannen toelichten in het VRT-programma Terzake. Hij benadrukte nogmaals dat de hervorming nodig is om het pensioensysteem betaalbaar te houden. "Langer werken is de beste garantie om het pensioensysteem op een sociale manier betaalbaar te houden", klonk het. Hij verzekerde dat er niet zal geraakt worden aan "verworven rechten". Hij hoopt dat de vakbonden oren zullen hebben naar zijn argumenten om het systeem te hervormen. Hij betreurt dat de vakbonden dreigen met acties. "Een gesprek is altijd beter dan wilde acties", klonk het. "Ik hoop meneer De Leeuw (ABVV) ervan te overtuigen dat deze hervorming ook sociaal een stap vooruit is". (Belga/INM)