Binnen de Stadslijst is SP.A meer geneigd om oppositie te gaan voeren dan CD&V. Dat verklaarde uittredend Antwerps burgemeester Patrick Janssens in Terzake op Canvas. Meyrem Almaci verklaarde dan weer "te hebben gehoord dat er binnen de Vlaamse regering over het BAM-tracé kan worden gesproken".

De Stadslijst is ondeelbaar, bevestigde Janssens, maar toch is SP.A meer geneigd om buiten het bestuur te blijven. De SP.A'er legde in Terzake nogmaals de opties op tafel die Bart De Wever heeft buiten de Stadslijst. "Ik denk dat Open VLD, N-VA en Groen te verzoenen zijn", zei hij. "Ze hebben een krappe meerderheid, maar dat is nog al gedaan in het verleden."

Meyrem Almaci betreurde in Terzake uit de media te hebben moeten vernemen dat de Stadslijst niet in een coalitie treedt zonder haar partij, Groen.

"Dat neemt niet weg dat het op zich een interessant idee is dat de moeite waard is om over te spreken." zei Almaci. Ze voegde daaraan toe dat haar deur openstaat.

"Ik heb vandaag ook een primeur gehoord", zei ze, "ik heb gehoord dat er binnen de Vlaamse regering over het BAM-tracé kan worden gesproken."

"Mevrouw Almaci is heel goed in het herformuleren van wat iemand anders gezegd heeft", reageerde Janssens fijntjes. De uittredende burgemeester ontkende voorts met klem dat hij minister zou worden in de Vlaamse regering. "Zelfs als het voorstel komt, ga ik niet. Ik ga niet op een stoel zitten waar iemand anders wordt afgeduwd." (Belga/INM)

Binnen de Stadslijst is SP.A meer geneigd om oppositie te gaan voeren dan CD&V. Dat verklaarde uittredend Antwerps burgemeester Patrick Janssens in Terzake op Canvas. Meyrem Almaci verklaarde dan weer "te hebben gehoord dat er binnen de Vlaamse regering over het BAM-tracé kan worden gesproken". De Stadslijst is ondeelbaar, bevestigde Janssens, maar toch is SP.A meer geneigd om buiten het bestuur te blijven. De SP.A'er legde in Terzake nogmaals de opties op tafel die Bart De Wever heeft buiten de Stadslijst. "Ik denk dat Open VLD, N-VA en Groen te verzoenen zijn", zei hij. "Ze hebben een krappe meerderheid, maar dat is nog al gedaan in het verleden." Meyrem Almaci betreurde in Terzake uit de media te hebben moeten vernemen dat de Stadslijst niet in een coalitie treedt zonder haar partij, Groen. "Dat neemt niet weg dat het op zich een interessant idee is dat de moeite waard is om over te spreken." zei Almaci. Ze voegde daaraan toe dat haar deur openstaat. "Ik heb vandaag ook een primeur gehoord", zei ze, "ik heb gehoord dat er binnen de Vlaamse regering over het BAM-tracé kan worden gesproken." "Mevrouw Almaci is heel goed in het herformuleren van wat iemand anders gezegd heeft", reageerde Janssens fijntjes. De uittredende burgemeester ontkende voorts met klem dat hij minister zou worden in de Vlaamse regering. "Zelfs als het voorstel komt, ga ik niet. Ik ga niet op een stoel zitten waar iemand anders wordt afgeduwd." (Belga/INM)