Zijn woordvoerder bevestigt een bericht hierover van BRUZZ. Smet heeft ook klacht ingediend bij het gelijkekansencentrum Unia voor een aantal bedreigingen wegens zijn geaardheid.

"We merken vooral in de laatste twee weken een verharding van het debat, na de sluiting van het Herrmann-Debrouxviaduct", verduidelijkt Smets woordvoerder aan BRUZZ.

Volgens hem zijn de bedreigingen veelal afkomstig vanuit conservatieve hoek en de pro-autolobby, en viseren ze ook vaak zijn geaardheid. De Brusselse nieuwssite geeft een bloemlezing van de bedreigingen die de sp.a-minister de laatste twee weken binnenkreeg: "Smet guillotine", "il faut éliminer ce type physiquement", "Make it look like an accident". "Y-a-t-il un sniper? " of "bloc en beton autour de son cou et hop", "sale pd" en "retourne en Flandres avec ton vélo sans selle".

Volgens de woordvoerder is de intensiteit van de bedreigingen de laatste twee weken toegenomen. "Dat heeft volgens ons te maken met de tijdelijke sluiting van het Herrmann-Debrouxviaduct. Er is een bepaalde sfeer gecreëerd, voornamelijk door de pro-autolobby en uit conservatieve hoek die het debat sterk heeft verhard."

De minister is een klacht aan het voorbereiden om die dinsdag nog of woensdag bij de politie in te dienen. Intussen heeft hij wel naar het gelijkekansencentrum Unia gestapt tegen de opmerkingen en bedreigingen die te maken hebben met zijn geaardheid, aldus nog de woordvoerder.

Zijn woordvoerder bevestigt een bericht hierover van BRUZZ. Smet heeft ook klacht ingediend bij het gelijkekansencentrum Unia voor een aantal bedreigingen wegens zijn geaardheid. "We merken vooral in de laatste twee weken een verharding van het debat, na de sluiting van het Herrmann-Debrouxviaduct", verduidelijkt Smets woordvoerder aan BRUZZ. Volgens hem zijn de bedreigingen veelal afkomstig vanuit conservatieve hoek en de pro-autolobby, en viseren ze ook vaak zijn geaardheid. De Brusselse nieuwssite geeft een bloemlezing van de bedreigingen die de sp.a-minister de laatste twee weken binnenkreeg: "Smet guillotine", "il faut éliminer ce type physiquement", "Make it look like an accident". "Y-a-t-il un sniper? " of "bloc en beton autour de son cou et hop", "sale pd" en "retourne en Flandres avec ton vélo sans selle". Volgens de woordvoerder is de intensiteit van de bedreigingen de laatste twee weken toegenomen. "Dat heeft volgens ons te maken met de tijdelijke sluiting van het Herrmann-Debrouxviaduct. Er is een bepaalde sfeer gecreëerd, voornamelijk door de pro-autolobby en uit conservatieve hoek die het debat sterk heeft verhard." De minister is een klacht aan het voorbereiden om die dinsdag nog of woensdag bij de politie in te dienen. Intussen heeft hij wel naar het gelijkekansencentrum Unia gestapt tegen de opmerkingen en bedreigingen die te maken hebben met zijn geaardheid, aldus nog de woordvoerder.