De partijraad van de N-VA heeft zaterdag beslist gewezen senator Kim Geybels uit de partij te zetten. Ze ging daarmee in op een advies van de tucht- en verzoeningscommissie van de partij.

De leden van de partijraad schaarden zich bijna unaniem achter het advies. Geybels werd tijdens de verkiezingen van 13 juni verkozen als senator, maar nam eind augustus ontslag nadat ze via haar (toenmalige) vriend in Thailand verwikkeld was geraakt in een drugszaak.

Daarna eiste de spoedarts haar zetel in de Senaat weer terug omdat ze door Senaatsvoorzitter Danny Pieters (N-VA), fractieleidster Liesbeth Homans en partijvoorzitter Bart De Wever onder druk zou gezet zijn om haar ontslag in te dienen.

Geybels diende een strafklacht in tegen de N-VA en eist een forse schadevergoeding. Het bureau van de Senaat besliste op donderdag 7 oktober dat haar ontslag rechtsgeldig is, waardoor Geybels' opvolger Piet De Bruyn op 12 oktober de eed kan afleggen in de Senaat. Geybels heeft intussen de Senaat in kort geding gedagvaard.

De partijraad van de N-VA heeft zaterdag beslist gewezen senator Kim Geybels uit de partij te zetten. Ze ging daarmee in op een advies van de tucht- en verzoeningscommissie van de partij.De leden van de partijraad schaarden zich bijna unaniem achter het advies. Geybels werd tijdens de verkiezingen van 13 juni verkozen als senator, maar nam eind augustus ontslag nadat ze via haar (toenmalige) vriend in Thailand verwikkeld was geraakt in een drugszaak.Daarna eiste de spoedarts haar zetel in de Senaat weer terug omdat ze door Senaatsvoorzitter Danny Pieters (N-VA), fractieleidster Liesbeth Homans en partijvoorzitter Bart De Wever onder druk zou gezet zijn om haar ontslag in te dienen. Geybels diende een strafklacht in tegen de N-VA en eist een forse schadevergoeding. Het bureau van de Senaat besliste op donderdag 7 oktober dat haar ontslag rechtsgeldig is, waardoor Geybels' opvolger Piet De Bruyn op 12 oktober de eed kan afleggen in de Senaat. Geybels heeft intussen de Senaat in kort geding gedagvaard.