Dat heeft Kamervoorzitter André Flahaut aangekondigd. De vergadering werd gevraagd door de oppositiepartijen N-VA, Groen en Ecolo. Vlaams Belang drong zelfs aan op een plenaire vergadering over het onderwerp.

De vergadering van de commissies vindt plaats in de Europazaal en kwam er na contacten met de voorzitters van Kamer en Senaat enerzijds en premier Elio Di Rupo en de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie, Didier Reynders en Pieter De Crem anderzijds.

De Crem kondigde eerder aan dat een overleg over Syrië in het federaal parlement deze week moet gebeuren.

Chemische wapens

Na de beschuldigingen over chemisch wapengebruik en een dreigende westerse aanval in Syrië drongen oppositiepartijen N-VA, Groen en Ecolo aan op een vervroegde bijeenkomst van de bevoegde parlementscommissies.

Kamervoorzitter André Flahaut (PS) stond daar aanvankelijk niet voor te springen, maar liet in een brief aan N-VA'ers Karl Vanlouwe en Theo Francken weten dat dit wel degelijk zou kunnen "zodra de regering over voldoende en pertinente informatie beschikte". (Belga/AVE/TE)

Dat heeft Kamervoorzitter André Flahaut aangekondigd. De vergadering werd gevraagd door de oppositiepartijen N-VA, Groen en Ecolo. Vlaams Belang drong zelfs aan op een plenaire vergadering over het onderwerp.De vergadering van de commissies vindt plaats in de Europazaal en kwam er na contacten met de voorzitters van Kamer en Senaat enerzijds en premier Elio Di Rupo en de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie, Didier Reynders en Pieter De Crem anderzijds. De Crem kondigde eerder aan dat een overleg over Syrië in het federaal parlement deze week moet gebeuren.Na de beschuldigingen over chemisch wapengebruik en een dreigende westerse aanval in Syrië drongen oppositiepartijen N-VA, Groen en Ecolo aan op een vervroegde bijeenkomst van de bevoegde parlementscommissies. Kamervoorzitter André Flahaut (PS) stond daar aanvankelijk niet voor te springen, maar liet in een brief aan N-VA'ers Karl Vanlouwe en Theo Francken weten dat dit wel degelijk zou kunnen "zodra de regering over voldoende en pertinente informatie beschikte". (Belga/AVE/TE)