De Standaard, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad berichtten dinsdag over het schandaal. Het Brusselse parket heeft inmiddels officieel bevestigd dat de dertien mensen, onderwie voormalig wielrenner Eddy Merckx, officieel in verdenking zijn gesteld.

De agenten beheerden de aankoop van zowat alles voor de politie. Ze regelden aanbe­stedingen voor bevriende leveranciers, in ruil voor korting op een dure fiets, een mp3­-speler of zelfs een reisje naar Las Vegas. 'Op een spreek­woordelijke balpen na werd er in de periode 2003-2008 niets reglementair aangekocht. De zone was één grote sjoemel­fabriek', zegt een gerechtelijke bron.

Merckx zou commissaris Philippe Boucar omgekocht hebben om 46 van zijn fietsen te mogen leveren aan de politie­zone. Boucar kreeg daarvoor een fikse korting op een Merckxfiets ter waarde van 2.500 euro.

Volgens het parket is Boucar samen met Harry V.D.P., een burger die werkte op de aankoopdienst van de politie van Brussel­-Zuid, de spil in de fraudezaak. Beide hoofdverdachten ontkennen de feiten en zijn nog altijd actief in de politiezone. De politiezone Brussel-Zuid wil geen commentaar geven, omdat het gaat om een dossier dat al acht jaar oud is. (BELGA/JVL)

De Standaard, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad berichtten dinsdag over het schandaal. Het Brusselse parket heeft inmiddels officieel bevestigd dat de dertien mensen, onderwie voormalig wielrenner Eddy Merckx, officieel in verdenking zijn gesteld. De agenten beheerden de aankoop van zowat alles voor de politie. Ze regelden aanbe­stedingen voor bevriende leveranciers, in ruil voor korting op een dure fiets, een mp3­-speler of zelfs een reisje naar Las Vegas. 'Op een spreek­woordelijke balpen na werd er in de periode 2003-2008 niets reglementair aangekocht. De zone was één grote sjoemel­fabriek', zegt een gerechtelijke bron. Merckx zou commissaris Philippe Boucar omgekocht hebben om 46 van zijn fietsen te mogen leveren aan de politie­zone. Boucar kreeg daarvoor een fikse korting op een Merckxfiets ter waarde van 2.500 euro. Volgens het parket is Boucar samen met Harry V.D.P., een burger die werkte op de aankoopdienst van de politie van Brussel­-Zuid, de spil in de fraudezaak. Beide hoofdverdachten ontkennen de feiten en zijn nog altijd actief in de politiezone. De politiezone Brussel-Zuid wil geen commentaar geven, omdat het gaat om een dossier dat al acht jaar oud is. (BELGA/JVL)